Konserndirektør Torkel Engeness og ordfører Hans Thue (høyre) tar første spadestikk på det som skal bli Norges første visningsby for eneboliger.
Konserndirektør Torkel Engeness og ordfører Hans Thue (høyre) tar første spadestikk på det som skal bli Norges første visningsby for eneboliger. (Foto: ABChus)

Bygger Norges første visningsby

ABChus har skrevet historie i den Norske byggebransjen, da de tok første spadestikk på det som skal bli Norges første visningsby! Visningsbyen vil bestå av fire komplett boliger, som interesserte kan besøke og oppleve hele året. Visningsbyen vil stå ferdig sensommeren 2019.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Ordfører Hans Thue i Nannestad kommune,  har sammen med konserndirektør for ABChus,Torkel Engeness, tatt første spadestikk for å skrive historie i den norske husbyggebransjen.

ABChus bygger nemlig Norges første visningsby for eneboliger i Blåbærsvingen i Åsgreina, nærmere bestemt Nannestad kommune.

Visningsbyen vil bestå av fire komplett boliger, som interesserte kan besøke og oppleve hele året.

ABChus forventer at folk vil fly inn fra hele Norge til Gardermoen, for å oppleve husene i visningsbyen.

Visningsbyen vil stå ferdig i sensommeren 2019.

– Vi gleder oss til å etablere Norges første visningsby i Åsgreina. Det er et helt opplagt sted å bygge visningsbyen tettt på Oslo, tett på flyplassen men samtidig med naturen like utenfor døren. Vi forventer, at mange mennekser med husbyggerdrømmer vil besøke visningsbyen for å oppleve husene på egen hånd, sier Konserdirektør Torkel Engeness i Abchus.

JURIDISK/25. april 2019

Kjøper har fortsatt risikoen for om tomten kan utnyttes

Høsten 2018 avsa Høyesterett dom hvor kjøpet av en boligtomt ble hevet, da det viste seg at tomten var ubebyggelig som følge av et offentligrettslig byggeforbud. Enkelte har oppfattet at dette kunne være en oppmyking av kjøpers risiko og at det nå er mindre behov for å sjekke tomten grundig før kjøp. Les hele saken

Til toppen