Bygger Norges største helsebygg i massivtre

Bygger Norges største helsebygg i massivtre

Ullerud helsebygg bygges nå i Drøbak i Frogn kommune. Det er det største byggeprosjektet i Frogn kommunes historie. Dette blir Norges største sykehjem i massivtre.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Valget av massivtre er at det var det beste alternativet både på pris og og for miljøet. Livssykluskostnadene (LCC) til bygget var et viktig kriterium og bidro til at valget falt på massivtre. Bygget skal sertifiseres etter BREEAM – NOR standarden i kategorien «VERY GOOD».

Ullerud helsebygg får et bruttoareal på 12 000 m2 fordelt på 108 sykehjemsplasser, lærings-, mestrings- og rehabiliteringssenter, dagsenter for eldre og sentralkjøkken. Sensio leverer velferdsteknologi med pasientvarsling, sensorer og innendørs posisjonering til bygget for å sikre ansatte og beboere.

Bygget er tegnet av arkitekt Jostein Rønsen Arkitekter AS, og skal stå ferdig i februar 2017.

VEDLIKEHOLD/19. februar 2019

Flere offentlige bygg uten overflatebehandling

– Det finnes jo en del forskjellige definisjoner av hva som er en vedlikeholdsfri fasade. Hva er i grunnen vedlikeholdsfritt? Men om vi definerer dette som «ikke-overflatebehandlet trevirke» tror jeg neppe dette vil bli den helt store trenden i tiden fremover. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen