Bygger Norges største helsebygg i massivtre

Bygger Norges største helsebygg i massivtre

Ullerud helsebygg bygges nå i Drøbak i Frogn kommune. Det er det største byggeprosjektet i Frogn kommunes historie. Dette blir Norges største sykehjem i massivtre.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Valget av massivtre er at det var det beste alternativet både på pris og og for miljøet. Livssykluskostnadene (LCC) til bygget var et viktig kriterium og bidro til at valget falt på massivtre. Bygget skal sertifiseres etter BREEAM – NOR standarden i kategorien «VERY GOOD».

Ullerud helsebygg får et bruttoareal på 12 000 m2 fordelt på 108 sykehjemsplasser, lærings-, mestrings- og rehabiliteringssenter, dagsenter for eldre og sentralkjøkken. Sensio leverer velferdsteknologi med pasientvarsling, sensorer og innendørs posisjonering til bygget for å sikre ansatte og beboere.

Bygget er tegnet av arkitekt Jostein Rønsen Arkitekter AS, og skal stå ferdig i februar 2017.

TRE/10. desember 2018

Mener prefabrikkert konstruksjon er en bedre måte å bygge på

Blueprint Robotics produserer prefabrikkerte, tilpassede treelementer til husbygging. Alle elementene inkluderer Kerto® LVL-produkter (laminert finertre) fra Metsä Wood. Begge selskapene mener at prefabrikkert trekonstruksjon kan gjøre byggeprosessen rask, enkel og grønn. Les hele saken

Til toppen