Bygger nytt hovedkontor for Orkla

Bygger nytt hovedkontor for Orkla

Skanska har signert kontrakt om bygging av nytt hovedkontor for Orkla på Skøyen i Oslo. Kontrakten har en verdi på 530 MNOK og inngår i ordrereserven for andre kvartal.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Skanskas kunde er Drammensveien 149 Nybygg AS, som er et heleid datterselskap av Orkla Eiendom AS.

Prosjektet består av et kontorbygg med et bruksareal på 19.500 m2 samt 1.500 m2 boliger. Kontorbygget har en bygningskropp på 7 etasjer og et tårn på 16 etasjer. I tillegg kommer en parkeringskjeller.

Prosjektet har høye miljøambisjoner og skal ved ferdigstillelse miljøsertifiseres i henhold til BREEAM NOR-Excellent. Det blir et svært energieffektiv bygg med blant annet eget solcelleanlegg på taket. Prosjektet ligger svært sentralt på Skøyen - et av Oslos viktigste knutepunkt, og det blir bygget få parkeringsplasser, men til gjengjeld minimum 630 sykkelplasser.

- Vi er veldig glad for at Orkla har gitt oss muligheten til å realisere dette spennende og fremtidsrettede prosjektet. Nærheten til knutepunktet Skøyen og de høye miljøambisjonene gjør at alt ligger til rette for at prosjektet vil gi Orkla merverdi for investeringen. Sammen skal vi sørge for at prosjektet blir en suksess, sier Camilla Krogh, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Orklas nye hovedkontor vil romme konsernledelsen, ledelsen for Orklas fem forretningsområder og flere av Orklas norske selskaper. I tillegg til kontorer skal det også bygges lokaler for produktutvikling og prøvekjøkken.

Byggestart er oktober 2016, og næringsdelen av prosjektet skal være ferdigstilt innen oktober 2018. Boligblokken vi stå klar for innflytting noe senere i desember 2018.

MILJØ/16. januar 2019

Multiconsult vinner miljøpris

Multiconsult er kåret til Årets Miljøfyrtårn 2018 for sitt foregangsarbeid med å trekke bærekraft inn i startfasen av oppdrag og prosjekter. God prosjektering og rådgiving er en forutsetning for å lykkes med bærekraft innen bygg, anlegg og eiendom, der selskapet har sin virksomhet. Les hele saken

Til toppen