Bygger nytt powerhouse i Sandvika

Entra har besluttet å totalrenovere en ny blokk i Kjørboparken til Powerhouse-standard. Asplan Viak har tegnet en langsiktig leiekontrakt på rundt halvparten av det nye Powerhouse-bygget, som vil bli på totalt 4 250 kvadratmeter. De flytter inn i de nye lokalene i juli 2017.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Konkurransedyktig produkt

[factbox id="1"]

- Powerhouse har gått fra å være et miljødrevet innovasjonsprosjekt til å bli et økonomisk konkurransedyktig produkt i markedet for kontoreiendommer, sier Entras administrerende direktør Arve Regland.

Energiforbruket knyttet til driften vil utgjøre rundt 20 kWh per kvadratmeter mens solcellepanelene til sammenligning skal produsere kraft tilsvarende 40 kWh.

Powerhouse genererer gjennom sin levetid mer energi enn det bruker. Alle forhold som produksjon av byggevarer, drift og til sist rivning av bygget er inkludert i energiregnestykket.

Det første Powerhouse-bygget på Kjørbo ble åpnet i 2014 og var det første rehabiliterte kontorbygget i verden som har oppnådd miljøsertifiseringen Breeam Outstanding.

- Summen av Powerhouse-samarbeidets samlede kompetanse og entusiasme gjorde det mulig å realisere det første bygget på Kjørbo. Her har vi vært stolte og svært fornøyde leietakere i ett år. Vi gleder oss nå til å bruke vår kompetanse til å delta i rehabiliteringen av et nytt Powerhouse-bygg, sier Asplan Viaks administrerende direktør Øyvind Mork som også er styreleder i Powerhouse-samarbeidet.

Powerhouse er et samarbeid mellom Sapa, Zero, Hydro, Snøhetta, Skanska, Asplan Viak og Entra. Gjennom optimalisering av byggeprosessen og innovasjonsarbeid har partnerne klart å redusere byggekostnadene med 15-20 prosent sammenlignet med det første bygget.

- Entra skal fortsette å være en miljøledende aktør i den norske eiendomsbransjen. Våre kunder foretrekker bygg med høye miljøstandarder og det er samtidig god økonomi i dette for både kundene og oss, konkluderer Arve Regland.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen