Bygger verksted på Kvalaberg for Bane Nor Eiendom
(Illustrasjon: AF Gruppen)

Bygger verksted på Kvalaberg for Bane Nor Eiendom

AF Gruppen har inngått kontrakt med Bane Nor Eiendom om utbygging av nytt verksted på Kvalaberg i Stavanger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

AF Gruppen og Bane Nor Eiendom har inngått kontrakt om bygging av nytt verkstedbygg med tilhørende spor- og grunnarbeider.  Avtalen omfatter utvikling, prosjektering og bygging. 

Prosjektet omfatter bygging av ny verkstedhall på ca. 3 500 m2 med utrustning og tilhørende fasiliteter, nye spor inn til verkstedhallen samt oppgradering av området rundt verkstedet. Kontrakten utføres som en samspillkontrakt med målpris. Byggestart er planlagt i mars 2018 med ferdigstillelse sommeren 2019.

Avtalens verdi er anslått til 200 MNOK eks. mva.

– AF Gruppen er tilfreds med å bli valgt av Bane Nor Eiendom med å utvikle og bygge nytt verkstedanlegg. Arbeidene innebærer en fin mulighet for å kombinere bygg- og anleggskompetansen i AF Anlegg i et tett samspill med kunden, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen