Byggevarebedrifter kan vinne energipris
(Foto: LOS Energy)

Byggevarebedrifter kan vinne energipris

Treforedlingsbedriften Huntonit AS og betongelementprodusenten Contiga AS er kandidater til å vinne Sørlandets Energipris for sin satsing på energieffektivitet og energiledelse.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Contiga AS har jobbet aktivt med energisparing siden 2013.

– Vi har spart mye penger på å redusere energiforbruket. Bare i 2017 utgjorde våre energibesparelser 3 millioner KWh. I tillegg til å spare mye på dette, ønsker vi å bidra til et mer bærekraftig samfunn og sikre fremtidens arbeidsplasser, sier regionssjef Sør i Contiga, Johannes Tofte.

Lavest mulig CO2-avtrykk

Huntonit AS har over lengre tid satset systematisk på energieffektivisering og energiledelse.

  Foto: LOS Energy

– Vi har blant annet innført tiltak som gjør at strømnettet belastes mindre, og bedret virkningsgraden ved noen av de mest energikrevende prosessene. Huntonit har en prosess som er energiintensiv og vi er opptatt av det globale ansvaret som er lagt på oss med hensyn til reduksjon av energiforbruket. Vi ønsker også å forsterke miljøprofilen på våre produkter gjennom å kunne tilby produkter med et lavest mulig CO2-avtrykk, samtidig som vi reduserer kostnader knyttet til energiforbruket, sier administrerende direktør i Huntonit AS, Knut Nilsen.

I tillegg til Huntonit AS og Contiga er iskremprodusenten Hennig Olsen og raffineringsverket Glencore Nikkelverk kandidater til å vinne prisen.

Fremtidens industrivinnere

– Vi ønsker å hedre en virksomhet som tar bærekraft på alvor og jobber strategisk med energieffektivitet og energiledelse. Contiga og Huntonit AS er sammen med Hennig Olsen og Glencore Nikkelverk sterke kandidater til å vinne Sørlandets Energipris i år.  Fremtidens industrivinnere på Sørlandet er de som klarer å bruke mindre energi enn i dag, samtidig som de bruker den på en mer effektiv måte. Noe alle de fire kandidatene til Sørlandets Energipris gjør, sier administrerende direktør i LOS Energy, Atle Knudsen.

Om Sørlandets Energipris:

Sørlandets Energipris deles ut av energileverandøren LOS Energy. Kandidatene er valgt basert på nominasjoner, og det er en fagjury som utnevner vinneren. Det er fjerde gang prisen deles ut. Tidligere vinnere er blant annet Kristiansand kommune, Eramet Norway Kvinesdal og ASKO Agder.

Vinneren offentliggjøres under LOS Energy Day på Sørlandet onsdag 18. april.

ENERGIBRUK/18. februar 2019

Ny byggstatistikk og nye graddagstall er ute

Enovas byggstatistikk fra 2017 er nå publisert. Statistikken gir byggeiere muligheten til å sammenligne energibruken i egne bygg med bygg eid av andre, og kan være et nyttig verktøy for alle som jobber med å planlegge, utvikle og drifte bygg. Graddagstallene for 2018 er også klare. Les hele saken

Til toppen