Bygging av etantank vant Veidekkes HMS-pris

Bygging av etantank vant Veidekkes HMS-pris

Veidekkes HMS-pris for 2015 ble i kveld tildelt Veidekkes svenske anleggsvirksomhet for byggingen av en gigantisk etantank for Borealis i Stenungssund i Sverige.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Årets vinner er et forbilde og inspirasjonskilde for alle oss som jobber for å unngå skader, sa konsernsjef Arne Giske ved prisutdelingen.

Etantanken er 28 meter høy og 60 meter i diameter, og den er som er støpt i betong ved bruk av glideforskaling. Byggingen har vært utført i samarbeid med Veidekke i Norge, og de har hentet nyttige erfaringer fra et tilsvarende prosjekt som Veidekke har gjennomført i Herre ved Porsgrunn.

[factbox id="1"]

I sin begrunnelse trakk juryen trakk frem at prosjektet gjennom meget bevisst arbeid har klart å skape et betydelig engasjement rundt tema HMS og dermed skapt en sikkerhetstilstand der sannsynligheten for skader ble minimert. Gjennom involvering av alle som jobbet på prosjektet, tydelig kommunikasjon og sterke team der alle kjenner hverandre, har de klarte å skape forståelse og eierskap til de tiltak og løsninger som ble valgt.

- Sammen med fagarbeiderne og samarbeidspartnere ble det utarbeidet grundige planer og risikoanalyser for arbeidsoperasjonene i god tid før de ble gjennomført. Det ble utviklet en prosjektspesifikk HMS-opplæring som alle på prosjektet måtte igjennom, og det ble gjennomført daglige morgenmøter, HMS-runder og en 15 minutters rydderunde ved dagens slutt. Prosjektet har i tillegg fått flere utmerkelser for sitt HMS arbeid fra oppdragsgiveren Borealis, så det er ingen tvil om at dette er en verdig vinner, avslutter Giske.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen