Christian fikk 10.000 miljø-kroner til sin nye bolig

Christian fikk 10.000 miljø-kroner til sin nye bolig

Enova frykter at mange eiere av helt nye boliger ikke er klar over at det er mulig å få penger tilbake for energitiltak. Nylig fikk Christian Fladseth i Solihagen i Moss 10.000 kroner inn på konto, takket være god dialog mellom Enova og Trysilhus.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Boligbygger Trysilhus tok grep da Enova lanserte Enovatilskuddet, en støtteordning for miljøvennlige energitiltak som også gjelder for nybygg. Det er monteringen av avtrekksvarmepumpe i boligene som gir rett til pengestøtte. I fjor fikk de første kundene pengene på konto.

Ordningen videreføres i 2016, og Enova er opptatt av å gjøre kjøpere av også nye boliger oppmerksomme på at de kan regne med offentlig bidrag når de velger godkjente energieffektive løsninger.

Penger på konto

– Ordningen gjelder alle, også eiere av nye hus og leiligheter, som kan dokumentere at de har iverksatt godkjente energitiltak, opplyser markedssjef for bolig i Enova, Anna Barnwell.

Hun erkjenner at Enovas tilskuddsordninger antakelig er mer kjent blant folk som bygger om gamle hus enn blant nybyggere og kjøpere av ny leilighet.

– Det eneste boligeierne trenger å gjøre, er å gjennomføre tiltaket, f.eks. installasjon av avtrekksvarmepumpe, og dokumentere utgiftene på enova.no. Da kommer pengene inn på konto i løpet av to uker. Det er også mulig å velge å få pengene tilbake på skatten, avslutter Barnwell.

Bonus

Boligkjøper Christian Fladseth er naturligvis glad for tilskuddet som han ikke hadde regnet med da han kjøpte leiligheten.

– Det kom som en positiv overraskelse, forteller han.

Trysilhus oppførte cirka 400 leiligheter sentralt på Østlandet i fjor. Selskapet er opptatt av å velge miljøvennlige løsninger. Boligene tilfredsstiller Husbankens miljøkrav, og Trysilhus er med i Svanemerke-ordningen.

Salgs- og markedsansvarlig i Trysilhus, Espen Fjeld, er godt fornøyd med å ha fått bekreftelsen på at selskapet leverer boliger som kvalifiserer til energitilskudd.

– Til hver leilighet leveres en energisentral. Det er hver enkelt boligeier som styrer eget forbruk – en løsning som bidrar til ansvarlig og bevisst energibruk, avslutter Fjeld.

MILJØBYGG/19. februar 2018

Miljøambisiøst høyskolebygg i Bergen

Høgskulen på Vestlandet, nærregion Bergen er i dag på to lokasjoner. For å samle sin faglige og administrative aktivitet på Kronstad startet byggefasen for et nytt bygg i januar. Når det åpner i 2020 skal campus huse 9000 studenter og 900 ansatte. Les hele saken

Til toppen