Cowi inngår samarbeid med Ingeniører Uten Grenser

Cowi inngår samarbeid med Ingeniører Uten Grenser

Cowi ønsker at deres rådgiveres kunnskap og engasjement skal gjøre en forskjell, og inngår derfor et samarbeid med Ingeniører Uten Grenser (IUG). I april reiser en av deres sivilingeniører til Zimbabwe.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– ​I COWI setter vi vår stolthet i å skape et bærekraftig grunnlag for morgendagens samfunn. Derfor er vi stolte av å kunne bidra til at enda flere ingeniører deler sin kompetanse i bistandsprosjekter gjennom samarbeidet med IUG, sier administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen.

[factbox id="1"]

Han poengterer at ingeniører besitter verdifull kunnskap som kan utgjøre en betydningsfull forskjell der behovet er størst.

- Denne type arbeid skaper høyt engasjement i COWI. I april reiser blant annet en av våre rådgivere, Karina Fredly, til et barnehjem i Gweru i Zimbabwe, hvor hun skal bygge et solcelleanlegg, forteller Bygland Nikolaisen.

Kunnskapsoverføring gjennom bistand

Ingeniører Uten Grenser (IUG) arbeider hovedsaklig med kunnskapsformidling rundt ingeniørfaglig utviklingsarbeid samt igangsettelse og støtte til ulike nasjonale og internasjonale utviklingsprosjekter.

Energirådgiver i COWI, Karina Fredly, har begynt planleggingen for sitt oppdrag i Zimbabwe. Der vil hun bistå i etableringen av et solcelleanlegg på barnehjemmet Midlands Children Hope Project. Alt utstyr må være på plass før de drar ut i felt, og nå mangler kun klarsignal om at solcellepanelene er framme. Oppdraget vil vare i ti dager.

– Vi skal montere et solcelleanlegg som først og fremst skal levere lys til barnehjemmet. Strømmen er i dag ustabil, og lyset kommer og går. Det er derfor på høy tid at vi kommer i gang.

Fredly reiser sammen med en elektroingeniør fra Norconsult. De har gjort klart så mye som mulig i forveien.

[img id="1"]

– Vi er forberedt på at ikke alt kommer til å gå etter planen. Utstyr og verktøy er ikke veldig tilgjengelig der nede, så vi må ta med alt vi behøver fra Norge. Alt må tenkes gjennom på forhånd, inkludert hva som potensielt kan gå galt.

– En drøm å bruke ingeniørfaget ute

En viktig del av oppdraget er kompetanseoverføring. Barnehjemmet skal selv kunne drifte anlegget, samt å håndtere eventuelle feil, også etter Fredlys hjemreise. Hun tror hennes erfaringer fra tidligere reiser, blant annet i Asia og Sør-Amerika, kan gjøre kommunikasjonsdelen enklere.

– Medmenneskelig evner er viktig i slike prosjekter, at man respekterer hverandre. Kommunikasjon på tvers av språk og kulturer er noe jeg er interessert i. Det er en stor drøm for meg å kunne bruke ingeniørfaget der ute, og ikke bare i Norge. Jeg ser på dette prosjektet som et springbrett mot å kunne bruke ingeniørfaget ute i verden, sier Fredly.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen