Design ditt unike gjerde

Design ditt unike gjerde

Ønsker du å skille deg ut fra naboen, og bidra til å skape et unikt design til uterommet ditt? - Hos oss får du eksklusive og norskproduserte gjerder, rekkverk, gelendre, levegger og porter i miljøvennlige vedlikeholdsfrie materialer, sier gründerne Ylva og Bård Meltvedt i Forefence.

  • Produkt
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Forefence betyr førstelinjeforsvar, og merkevarenavnet spiller på behovet for å skjerme uteplassen for alt fra innsyn, utsyn, vind, sol og alt hva de fire årstidene byr på av vær.

Designserien Forefence oppsto da ekteparet Meltvedt skulle gjerde inn eiendommen sin etter betydelige oppgraderinger av uterommet.

- Vi ville skjerme for innsyn, beholde utsikten, men samtidig slippe lyset inn på eiendommen. Det var ingen design som passet vår smak og våre ønsker, og derfor bestemte vi oss for å tegne vårt eget gjerde, forteller Ylva.

De fant frem tegnesakene, og skapte et gjerde med stålramme, stålstolper og liggende elementer. Resultatet var spennende. Paret kontaktet tusenkunstneren og stålmesteren Robert Tyler for å få ham til å hjelpe dem med å produsere ulike prototyper, og skjønte fort at de hadde oppdaget et udekket behov i markedet. Etterhvert bestemte de seg for å gi opp tidligere karrierer og satse fullt ut på Forefence. Hos sin fotografvenn booket de tid til fotopptak, og Idecompagnet lagde nettside. Responsen bekreftet at de var på rett spor.

Deretter gikk det slag i slag med å sørge for designbeskyttelse, og å finne samarbeidspartnere og leverandører. I 2012 lanserte de Forefence i Norge.

Tro mot eget design

I dag leverer Forefence gjerder og andre uteromsprodukter til hele Norge, og gründerne har internasjonale ambisjoner.

Forefence er et modulsystem for gjerder og annet til innredning av uterommet, og designet kan kombineres i utallige varianter. Systemet fungerer ved at f.eks. et gjerde settes sammen av flere moduler. Rammens konstruksjon, midtstolpen, endestolpen og toppstolpen er den samme uansett, og kan tilpasses i høyde og bredde.

Vi kan se bruksmuligheter for uterommet som kunden ikke har tenkt på

- Vi går ikke på kompromiss med grunndesignet. Stolpene og rammene er faste elementer og vårt unike kjennetegn, men innen disse rammene utvikler vi nye design basert på kundenes ønsker og inspirasjon fra trendene i markedet, sier Bård.

Ylva forteller at de ofte ligger på stuegulvet med grunnelementene foran seg, og prøver ut ulike varianter og materialsammensetninger.

- Det blir mye energi i stua da, ler hun.

Kundene liker fleksibiliteten

Kundene har mange gode ideer, og setter pris på at de kan være med på å påvirke sluttresultatet selv. De kan velge mellom utallige variasjoner av fronter i glass, kompositt (resirkulert plast og tre), seilduk, treverk, trelister eller stållister.

- Vi designer fleksible kombinasjoner som enten åpner opp for lys eller skjermer mot innsyn. Ofte kan kunden ønske én kombinasjon i et hjørne, og et annet harmonerende uttrykk på øvrige sider, alt etter hva som gir best resultat, sier Ylva.

Gründerne leverer til alt fra villaer og leiligheter til borettslag og næringsbygg, og resultatene legges ut som inspirerende referansebilder på egen nettside og i sosiale medier.

- Vår typiske kunde har gjerne lyst på noe annerledes, og kontakter oss fordi de har lagt merke til Forefence-produktenes spesielle og tiltalende design. Oppdragene har dessuten økt i takt med at vi har levert til flere steder i landet, supplerer Bård.

[img id="1"]

- At produktene er tilnærmet vedlikeholdsfrie, av høy kvalitet, fornuftig priset og ikke minst produsert i Norge, bidrar også til at flere kunder og potensielle samarbeidspartnere ser vår vei.

- Vi har nettopp testet stolpene våre hos SINTEF og bestått med glans. Dette betyr blant annet at vi nå kan levere rekkverk med med glass og syrefast stål, med senteravstand mellom stolpene på inntil 160 cm.
Med såpass lang avstand mellom stolpene vil rekkverket virke lavere og ha en velbalansert symmetri.

Dekker mange behov

Ute på befaring lytter Bård og Ylva til behov, studerer bilder av kundens uteområde og kommer med passende løsninger. De fungerer ofte som rådgivere.

- Vi kan se bruksmuligheter for uterommet som kunden ikke har tenkt på. Våre produkter ser både bra ut og dekker mange behov for bedre utnyttelse av uteplassen, forteller Ylva.

Etter befaring, designer de passende løsninger og gir pristilbud på produkt og montering. Deretter går det fort i svingene. Fra kunden signerer ordren til bestillingen er levert, tar det omkring 3 uker.

Miljøbevisst og 100 % norsk

Ylva og Bård har hele veien vært opptatt av å gjøre miljøbevisste materialvalg.

- Forefence er 100 % norsk og kortreist, sier Ylva.

Stål og glass leveres fra lokale produsenter i Spydeberg, og den slitesterke seilduken som er populær i maritime omgivelser, leveres av en seilmaker i Lyngør. Termoasken de benytter, kommer fra Moelven, og kundene er veldig begeistret for den tresorten.

- Termoask kan enten gråne naturlig og få en nydelig patina, eller holdes i sin opprinnelige farge med olje – det velger kunden helt selv, understreker hun.

Perfekt for bryggeeiere

Forefence-produktene kan enkelt demonteres, og det gir nye muligheter for bryggeeiere og eiere av takterrasser. Lokale restriksjoner forbyr nemlig ofte fastmonterte levegger og rekkverk på bryggeanlegg, og gesimshøyde-bestemmelser kan gjøre etablering av permanente levegger på takterrasser vanskelig.

- Stolpene kan enkelt skrues av, eller frontmodulene kan demonteres enkeltvis og legges i vinteropplag, poengterer Ylva.

- Med Forefence er du sikret robuste gjerder som står støtt i all slags vær, og de trenger kun alminnelig vårrengjøring!

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen