Designet av en ung, prisbelønnet iransk arkitekt

Designet av en ung, prisbelønnet iransk arkitekt

Den nye norske ambassadebygningen i Iran er tegnet av Habibeh Madjdabadi, som er en av de unge, og svært talentfulle iranske arkitektene som bidrar til å endre bybildet i Tehran. Konseptet bygger videre på Madjdabadi sine prisbelønte prosjekter.

  • Arkitektur
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

Den nye norske ambassaden skal legges til den nordlige delen Tehran, et område som de siste tiårene har blitt transformert fra et ubearbeidet område til et distriktet som i dag huser luksuriøse boliger og utenlandske ambassader. Konseptet bygger videre på Madjdabadi sine tidligere prosjekter som 40 knots House. Fasaden domineres av mørkbrent teglstein montert på en konstruksjon av stålbeslag og profiler.

[slider]/[galleri col="3"]

Gamle tradisjoner satt inn i en moderne tid

Hennes kjærlighet til gamle tradisjoner satt inn i en moderne tid, har fått henne til å benytte både brent tegl og polerte stålplater på fasaden. Dette former overflater som skaper en tvetydighet som har blitt en del av Madjdabadi personlige stil.

Jeg vil ikke designe lys: Jeg designer skygger

[img id="1"]

Ambassadebygget har vertikale linjene i fasaden,som møter de langsgående elementene i landskapsarbeidet, dette for å skape en visjon av helhet.De fragmenterte sikksakk linjene i bygget danner en litt utilsiktet ”barokk arkitektur”, med spraglete utsikt og skygger. Bruken av skygger er en merkevare for arkitekten som vil at arkitekturen tar hensyn til det varme og tørre klima som man har Tehran, der sollysets effekt bør reduseres.

– Jeg vil ikke designe lys: Jeg designer skygger, forteller Habibeh.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen