Fagjuryen for Statens pris for byggkvalitet ledes av tidligere fylkesmann i Vestfold, Erling Lae (foran).
Fagjuryen for Statens pris for byggkvalitet ledes av tidligere fylkesmann i Vestfold, Erling Lae (foran). (Foto: Henning Torp / DiBK)

Dette er byggene som får besøk av fagjuryen

Hele 80 bygg ble foreslått til Statens pris for byggkvalitet. Seks av byggene er fortsatt med i konkurransen og skal vurderes av fagjuryen denne uken.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Direktoratet for byggkvalitet fikk inn totalt 80 forslag til Statens pris for byggkvalitet da fristen for påmelding gikk ut tidligere i år. Av disse har fagjuryen nå valgt ut seks bygg som skal befares før det til slutt skal nomineres tre bygg til selve «finalen».

Byggene som skal befares befinner seg i Trondheim, Ulsteinvik, Bergen og Oslo:

  • Høgskulen på Vestlandet, Campus Kronstad, Bergen
  • Massivtrehus i Moholt studentby, Trondheim
  • Ulstein Arena, Ulsteinvik
  • Førstehjemsboliger på Furuset, Oslo
  • Forretningsbygg i Munkedamsveien 62, Oslo
  • Forretningsbygget Youngskvartalet, Oslo

– Det har vært en spennende prosess vi i fagjuryen nå har vært igjennom, hvor vi har sett på alle de 80 forslagene til prisen. Målet vårt er å finne de gode forbildene - bygg med særdeles høy byggkvalitet, som bransjen kan lære av. Vi er godt fornøyde med de seks byggene vi når står igjen med, og ser fram til å ta byggene i øyensyn og befare disse nærmere, sier juryleder Erling Lae.

Etter befaringen vil juryen igjen samles for å diskutere hvilke tre bygg som skal nomineres til årets pris. De tre nominerte vil bli offentliggjort i midten av september.

Fokus på fortetting

Årets pris har hatt et spesielt fokus på fortetting.

– God fortetting og effektiv utnyttelse av arealer kan gi mer bærekraftige byer og tettsteder. De seks prosjektene vi nå skal besøke bidrar alle til fortetting. Det vil vi også se nærmere på under befaringen, avslutter Lae.

Statens pris for byggkvalitet deles ut den 31. oktober på Vulkan Arena i Oslo av kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og juryleder Erling Lae .

Fagjuryen for prisen består av sivilarkitekt Heidi Bjøru fra ,Tromsø, sivilingeniør Bård Kåre Flem fra Trondheim, professor Eli-Kirstin Eide fra Bergen, samt tre medlemmer fra Oslo; sjefingeniør PhD Mai Anh Thị Lê, administrerende direktør i DOGA Tor Inge Hjemdal og tidligere fylkesmann i Vestfold, Erling Lae.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen