Disse konkurrerer om Statens byggeskikkpris 2016

Disse konkurrerer om Statens byggeskikkpris 2016

96 bygg ble foreslått til årets pris, hvorav syv nå er nominert til prisen. I april reiser juryen på befaring til de nominerte byggene.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Det er som alltid hard konkurranse, og juryen har diskutert mye før vi kom fram til de syv som nå går videre, sier juryleder Anne Enger, som gleder seg over at rekordmange bygg ble foreslått til årets pris.

Syv nominerte

De nominerte byggene er enebolig Bøe/Møller på Stabekk i Bærum, Furulundsveien flerfamiliehus i Oslo, Holmegenes boligområde i Stavanger, Gullhella omsorgsboliger i Asker, Ulsmåg skole i Bergen, Våler kirke i Våler i Hedmark og Norsk reiselivsmuseum i Balestrand.

Statens byggeskikkpris

Bygg fra alle landets fylker ble foreslått til årets pris. De nominerte representerer ulike bygningskategorier, noe som gjør juryens videre arbeid både spennende og utfordrende. I april reiser juryen på befaring til de nominerte byggene. Prisutdelingen finner sted i Oslo 14. juni.

Prisen er en hederspris for bygninger, med tilhørende anlegg, som gjennom utførelse, materialbruk, og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken. Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og skal oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og universell utforming. Prisen deles ut av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Husbanken er sekretariat for juryen.

Juryen for Statens Byggeskikkpris oppnevnes for fire år og består i perioden 2013 – 2016 av leder Anne Enger, Moss.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen