DRDH Architects får Betongelementprisen

DRDH Architects får Betongelementprisen

Betongelementprisen for 2015 tildeles DRDH Architects for Stormen konserthus og bibliotek. Stormen er Bodøs nye bibliotek og konserthus.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bygget består av to bygg som kompletterer et eksisterende kvartal, ferdigstiller et gateløp, legger seg til rette og reflekterer vær og vind i havneområdet på en forbilledlig måte.

[factbox id="1"]

Begge bygningene har fasader av betongelementer. De lyse fasadeelementene er børstet slik at overflatestrukturen blir myk og fremhever marmorens struktur i betongen. Elementinndelingen er komplisert, og presist utført slik at detaljene fremstår rene og elegante. De har en nyskapende bruk av betongelementer i seg og inviterer til nysjerrighet fra alle perspektiver.

Juryens begrunnelse

Gjennom høy arkitektonisk kvalitet og funksjon er Stormen konserthus og bibliotek blitt to viktige bygg i Bodø sentrum. Prosjektet er et resultat av en modig prosess og et særlig godt samarbeid mellom byggherre, arkitekt og betongelementleverandør.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen