EcoBatt isolerer i Trädgårdsstaden

EcoBatt isolerer i Trädgårdsstaden

Bydelen Hestra Parkstad, i nordvestre Borås, vokser sakte men sikkert frem. For drøyt 20 år siden, i1994, var bydelen vertskap for Bomässan. Hestra skulle gis et nordisk preg, og til boligmessen ble det invitert arkitekter fra hele Norden for å gi form til bydelen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Men Hestra ble ikke bygget ferdig. I mai 2015 tok man det første spadetaket på Trädgårdsstaden Hestra, som bygges Serneke på oppdrag av Mjöbäcks Entreprenad og Cernera AB. I sommer sto første fase – ni rekkehus og 27 leiligheter – klar for innflytting. Like før startet andre fase med ytterligere 48 boenheter.

– Det gjenstår nå ytterligere tofaser. Når alt står ferdig, skal Trädgårdsstaden bestå av 164 boliger, sier Martin Pålsson.

Grønne verdier

Trädgårdsstaden legger, som navnet antyder, vekt på grønne naturverdier, noe som forsterkes av mange tredetaljer på fasadene. Det skapes dessuten en følelse av mangfold ved at husene har fire ulike typer panel og males i fire ulike farger.

Når det gjelder varme og isolering, har Serneke satset på enkle og effektive løsninger.

– Ytterveggene bygges av Mjöbäck Entreprenad iht. anvisninger og krav, og de leveres som ferdige veggelementertil oss. I innerveggene har vi bare EcoBatt35, 45 mm, fra XL Bygg her i byen, sier Martin Pålsson.

Bare positive reaksjoner

Og det blir en hel del leveranser, totalt handler det om isolering til 3800 kvadratmeter innervegg samt 3500 kvadratmeter trestendervegg.

– Som sagt er vi svært fornøyde med EcoBatt. Jeg har bare fått positive reaksjoner: at den er lett å jobbe med samt at ullen støver og klør mindre.

– Jeg har selv ingen erfaring med å jobbe med isolering, men det er viktig at tømrerne er fornøyde med materialet, sier Martin Pålsson.

Den erfaringen har imidlertid kollegaen og tømreren Henrik «Henke» Abrahamsson.

– Ja, jeg liker EcoBatt. Jeg er faktisk ikke så følsom for ull som klør, men jeg setter pris på at den støver så lite. Det beste er nok likevel at den er så strekkfast. Når man har fylt veggseksjonene, kan man dra i ullen og justere den uten at den går i stykker.

Akkurat pågår salget av boligene i fase tre av Trädgårdsstaden, og prosjektet skal fullføres med en fjerde og siste fase.

– Man vet jo aldri hva som skjer i fremtiden, men for egen del ser jeg gjerne at vi fortsetterå jobbe med EcoBatt. Jeg vil ha fornøyde kollegaer på arbeidsplassen, ler Martin.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen