Ekornes Contract gjør suksess med BIM-objekter
(Illustrasjon: Ekornes)

Ekornes Contract gjør suksess med BIM-objekter

Ekornes Contract har utviklet BIM-objekter av møblene sine. Nå er produktene mer enn noen sinne i bruk av både interiørarkitekter, nordiske og europeiske byråer i fantastiske hotellprosjekter.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Ekornes Contract har benyttet DWG og 3DS filer i mange år og spesielt innen tegning av skipsinnredninger. Etter hvert som utviklingen har endret seg og flere kunder har kommet til, så har også behovet endret seg.

– Første gang vi forstod behovet for BIM-objekter var i 2015 når vi ønsket å satse på hotellmarkedet. Nye modeller som hadde blitt utviklet skulle presenteres for dette markedet. Vi tok da kontakt med Graphisoft med formål om å etablere oss som leverandør av Ekornes møbler til hoteller. Dette er en bransje som benytter de fremste aktørene innen interiør og arkitektur. Skal du være med her er BIM-objekter en del av verktøykassen som må være på plass, forteller Ole Bjørn Roald fra Ekornes Contract.

– Vi har fått utviklet objekter for å kunne være med i konkurransen om prosjekter til både maritim, hotell og offentlig næring. BIM-objekter er helt nødvendig for at denne bransjen skal kunne presentere sine prospekter for sine oppdragsgivere, og det er avgjørende for i det hele tatt å bli med i betraktningen. 

Markedsføringsmessig verdi

– Det er viktig for oss at våre modeller er tilgjengelig for alle aktører som arbeider med prosjekter innen vår bransje. Gjennom vårt samarbeid med Graphisoft er våre modeller tilgjengelig for nedlasting, ikke bare på vår egen nettside, men også gjennom det nettverket som Graphisoft er en del av. Slik sett så kan gjerne våre modeller ha blitt beskrevet i prosjekt uten at vi som leverandør har vært inne i bildet.

Ekornes Contract oppdaterer objektene sine hvert år, både med nye modeller og med nye tekstiler og lærkvaliteter.

VEDLIKEHOLD/19. februar 2019

Flere offentlige bygg uten overflatebehandling

– Det finnes jo en del forskjellige definisjoner av hva som er en vedlikeholdsfri fasade. Hva er i grunnen vedlikeholdsfritt? Men om vi definerer dette som «ikke-overflatebehandlet trevirke» tror jeg neppe dette vil bli den helt store trenden i tiden fremover. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen