Ekstra lydisolasjon av yttervegger er ofte nødvendig

Ekstra lydisolasjon av yttervegger er ofte nødvendig

Kravene til akseptabelt lydnivå innendørs gjelder også der det er mye støy fra flytrafikk, veier og industri. Noen yttervegger må ha ekstratiltak for å gi godt innendørs lydnivå.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

To reviderte anvisninger om isolering av yttervegger er vel så aktuelle nå som tidligere. Spesielt nyttig i 523.422 Lydisolerende egenskaper for yttervegger er tabeller med oppdaterte lyddata for ulike veggtyper og tiltak som bedrer lydisolasjonen.

Tabellene kan brukes til å velge løsning, enten det er vegger av betong, mur, tre eller sandwichelementer. Løsningene kan brukes både i nybygging og ved utbedring yttervegger.

723.531 Kartlegging og forbedring av lydisolasjonen i yttervegger handler om eldre bygninger. Den beskriver hva som er viktig når lydmessige forhold undersøkes, og de vanligste måtene å oppnå bedre lydisolering på. To eksempler i denne anvisningen illustrerer hvordan datasamlingen i 523.422 kan brukes rent praktisk til å velge tiltak, i to bygninger fra henholdsvis 1950- og 1970-tallet.

Også vinduer, veggventiler og tak har betydning for innendørs lydnivå. Lydisolerende egenskaper for disse bygningsdelene er omtalt i egne anvisninger.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen