Eliaden nærmer seg

Eliaden nærmer seg

Eliaden er en fagmesse innen elektro, energi og industri, som arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm den 31. mai - 02. juni.

  • Event
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Eliaden arrangeres annethvert år. I 2014 deltok om lag 16000 besøkende og 270 utstillere. Cirka 2000 kursdeltakere nøt godt kompetansepåfyll under 70 seminarer og et ukjent antall fagpresentasjoner.

På Eliaden finner du energi, industri og elektroinstallasjon; alle fagområdene i den elektrotekniske bransjen.

Skal løfte industri- og energiområdet

Adm. direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri sier at samarbeidsavtalen med Eliaden skal bidra til å løfte industriområdet.

[img id="1"]

- Dette er et grep for å favne nye grupper i industrien. På Eliaden vil de besøkende også kunne treffe deler av norsk industri som i disse omstillingstider må tenke nytt og finne nye markeder, blant annet olje, gass og maritim sektor, sier Hansen.

Adm. direktør Oluf Olseth i Energi Norge peker på at Norge står foran et kraftoverskudd, samtidig som verden roper klimavarsku.

- Dette gir oss enorme forretningsmuligheter, der kraften kan brukes som klimaløsning. Denne utviklingen gjør Eliaden 2016 til en enda viktigere møteplass. Fremtidens klimaløsninger ligger i skjæringspunktet mellom leverandørindustrien og fornybarnæringen. Derfor er det viktig for Energi Norge, på vegne av fornybarnæringen, å være med når energiområdet gis økt oppmerksomhet på Eliaden 2016, sier Olseth.

- I 2014 fikk 270 utstillere besøk av rundt 16 000 besøkende, mens rundt 2 000 kursdeltakere fikk kompetansepåfyll. Alle har én felles interesse, nemlig strøm. Vi ønsker å være med å bygge videre på dette potensialet ved å legge til rette for at våre kraftproduserende og -transporterende medlemmer er en større del av fagmessen. Vi gleder oss til noen energiske dager på Lillestrøm neste år, sier Olseth.

Hjelmås er glad for Eliade-engasjementet til Norsk Industri og Energi Norge.

[factbox id="1"]

- Målsettingen er å gjennomføre et så godt arrangement som mulig. Da må vi samarbeide med de ulike fagområdene, som vet hva fagfolkene her er opptatt av og ønsker å sette søkelyset på, sier Hjemås.

Åpningskonferansen

'Fremtiden er grønn og går på strøm' er tittelen på Eliadens åpningskonferanse 2016. På konferansen 31. mai kl. 0900-1200 settes klima og energi i et bærekraftig perspektiv på dagsorden. Samtidig presenteres mulighetsrommet for Norge.

På konferansen presenteres en rykende fersk rapport som synliggjør dette potensialet og som søker å finne svar på hvordan potensialet kan realiseres. Rapporten er Elektroforums innspill til "Ekspertutvalget for grønn konkurransekraft", som har som mandat å fremme et forslag til en overordnet nasjonal strategi for grønn konkurransekraft.

Elektroforum representerer bransjer med spesielt gode forutsetninger for å realisere grønn verdiskaping og skape grønne arbeidsplasser. Det vil bli presentert nyskapende bedriftseksempler og kjente politikere vil debattere fra sitt ståsted.

Over 300 utstillere i år

- Vi hadde et hårete mål om å nå over 300 utstillere på Eliaden 2016 og nå er det en realitet, sier svært fornøyd messe-general Svein Hjelmås.

Utstilleren som bikket 300 tallet er Stillasgruppen AS fra Vedavågen i Karmøy kommune, og med slagordet 'Tar ditt prosjekt til nye høyder'  er det ingen tvil om at de vil bidra positivt på Eliaden 2016.

Stillasgruppen AS ble etablert i 1993 og har siden vokst til å bli en av de ledende totalleverandører av stillas i Norge. Hovedsatsningsområder er å levere stillas til offshore, bygg samt vedlikehold og modifikasjonsprosesser.

[img id="2"]

'Smartere' standen

Nye teknologier og løsninger som er i utvikling, er hensikten med konseptet #smartere under Eliaden 2016.

Hensikten med denne spesielle utstillingen fra #smartere som er et samarbeide mellom Nelfo, Schneider Electric, ABB Norge og CTM Lyng AS er å skape interesse, kunnskap og engasjement hos medlemmer og besøkende.

- Ny teknologi skaper nye muligheter for samfunnet, men også nye markeder for bedrifter, sier Vigdis Sværen, fagsjef i Nelfo.

I forbindelse med utstillingen arrangeres fagseminarer knyttet til temaer for utstillingen. Disse vil være: Smarte strømnett, elbil-lading og infrastruktur, energilagring og tilbakemating til nett, solstrøm og velferdsteknologi.

Velkommen som elev

Eliaden inviterer i 2016 alle elever i Norge som går på elektro VG1 til Lillestrøm. Der har blitt sydd sammen et opplegg der elevene ønskes velkommen på morgenen, får foredrag om mulighetene som de ulike bransjene byr på, deretter er det lunsj og omvisning.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen