En attraksjon blir til – Under i Lindesnes
(Foto: Byggutengrenser)

En attraksjon blir til – Under i Lindesnes

Med spektakulær beliggenhet og design av Snøhetta har undervannsrestauranten Under i Lindesnes blitt satt på kartet allerede før den ferdig.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Er du glad i god betongarkitektur, god mat og kystnatur, så vil Under være et naturlig reisemål. Restauranten er under bygging på en lekter i Lindesnes. Etter hvert vil den bli slept ut og senket på plass ved Lindesnes havhotell i Spangereid. Men ikke regn med å få bord sånn uten videre, restauranten er allerede fullbooket i lang tid!

Konseptet er smart og elegant. Et avlangt og avrundet betongskall ligger skrått ned i vannet. Og nede under vann et stort vindu med 40 cm tykt glass som gjør at man kan følge med på livet i sjøen mens man inntar sjømat fra tallerkenen. Bak prosjektet står eierne av Lindesnes Havhotell, brødrene Gaute og Stig Ubostad.

Informasjon:

Sted: Lilleakerveien 2B, Auditoriet
Tid: Mandag 4. juni 2018 kl. 11.30 - 15.00
Påmeldingsfrist: Onsdag 30. mai 2018 kl. 00.00

– Dette handler om å skape en unik attraksjon, som gjør at vi kan trekke til oss gjester fra hele verden, har de tidligere uttalt til Aftenposten.

Med tanke på den oppmerksomheten som Under allerede har fått, med oppslag i en rekke internasjonale media, så kan det se ut til at de alt har klart å lage attraksjonen de drømmer om.

  Foto: Byggutengrenser

For å skape liv og røre på sjøsiden av vinduet jobbes det med løsninger for trene opp fisken i nabolaget til å dukke opp foran restaurantbordene. En forskergruppe jobber med å bruke lys, lyd og lukt for å lokke fram plankton eller torsk.

Betongskallet er nå under bygging. Det er valgt en betong med lav varmeutvikling for å unngå opprissing. Når konstruksjonen etter hvert er klar vil den senkes ned og fundamenteres til stålkjernepeler som går godt ned i fjellet under sjøen.

Etter planen skal Under åpne opp for de første gjestene våren 2019, men allerede 4. juni kan du få vite enda mer om prosjektet. Da kommer prosjektlederne fra Asplan Viak til Byggutengrensers årsmøte for å presentere Under.

Meld deg på arrangmentet her.

ENERGIBRUK/18. februar 2019

Ny byggstatistikk og nye graddagstall er ute

Enovas byggstatistikk fra 2017 er nå publisert. Statistikken gir byggeiere muligheten til å sammenligne energibruken i egne bygg med bygg eid av andre, og kan være et nyttig verktøy for alle som jobber med å planlegge, utvikle og drifte bygg. Graddagstallene for 2018 er også klare. Les hele saken

Til toppen