En smartere måte å måle på

En smartere måte å måle på

Målinger er viktige data. Når de er riktige, fungerer alt. Uklare målinger kan imidlertid føre til feilfortolkning og bortkastet tid.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Entreprenører for alle typer byggearbeid står overfor økende press for å levere til tidsfrister arbeid som konsekvent må gjøres i henhold til spesifikasjoner. Som et resultat blir papir i stadig større grad erstattet av mer sofistikert prosjektstyringsprogramvare. Papir kan gå tapt, og konteksten til noe som er trukket for hånd, kan bety forskjellige ting for forskjellige mennesker. Håndskrevne skisser kan vise seg å være vanskelige når de brukes som en registrering. Det er derfor ikke overraskende at smarttelefonbilder har blitt et slikt nyttig verktøy. Det er alltid en enhet innen rekkevidde, og resultatene er enkle å dele. PD-CS bygger på denne løsningen ved å legge til en integrert laserintervallmåler til et verktøy på størrelse med en smarttelefon.

Ta bilde, koble sammen, dele

PD-CS er tidsbesparende med intuitive guider og geometriske beregninger, som er bygget rett inn i programvaren og er lett synlig på den store smarttelefon-lignende berøringsskjermen. Dette gjør at du slipper å gjette deg frem. Hvorfor bare stole på tall når et bilde forteller mer enn tusen ord? Nøyaktige lasermålinger kan nå legges direkte til et bilde ved hjelp av "tegn på bilde" -funksjonen. Bare pek, skyt og merk dimensjoner direkte på bildet. Dette gjør målingene mer illustrative og derved enklere å forstå.

Ved å gjøre det enkelt å dokumentere hvor og hva som måles, forenkler PD-CS også rapporteringsproblemer, planlegging av materielle bestillinger eller samarbeid mellom partnere. Prosjektdata kan lagres i en enkel PDF-rapport og overføres fra PD-CS via Dropbox, USB eller Bluetooth. Bilder som inneholder målinger, kan også eksporteres som JPG-filer. Alt dette gjør det enkelt å generere et digitalt dokument, som sikrer nøyaktige estimater for å vinne budrunder, at arbeidet er fullført i henhold til spesifikasjonene, og at riktig mengde materialer er kjøpt.

Holder deg på målet

Et digitalkamera og en laser samarbeider på mer enn en måte. Med PD-CSs kameramålingsfunksjon er det enkelt å treffe lasermålet både innendørs og utendørs, under alle lysforhold og ved lange avstander. Å arbeide med laserenheter ute kan være vanskelig. Den røde strålen forsvinner i sterkt lys, og det er her kameraets målassistentmodus kommer til assistanse. Når den er aktivert, vises et klart synlig rødt kryss på skjermen. Utover 5 meter justerer kryss strekene seg med laserpunktsposisjonen og viser tydelig plasseringen.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen