Enklere HMS med SmartDok

Enklere HMS med SmartDok

Skjema/bilde-modulen i SmartDok er et veldig viktig hjelpemiddel for byggeentreprenør Harald Nilsen AS.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Harald Nilsen AS er Finnmarks eldste bygningsentreprenør. Bedriften har sitt utspring i firmaet Murmester Harald Nilsen, som ble startet tilbake i 1959. Selv om firmaet er eldst, er de absolutt ingen sinke når det kommer til å ta i bruk ny teknologi. Entreprenøren bruker SmartDok i arbeidet og er ikke i tvil om at bruken av systemet har ført til bedre dokumentasjon.

– Vi har jobbet med Skjema/bilde-modulen i SmartDok en god stund nå. Vi synes den er genial og enke i bruk, sier prosjektleder hos Harald Nilsen AS, Alf Christian Losvar.

Skjema/bilde-modulen i SmartDok lar deg fylle ut skjema/sjekklister på PC, mobil eller nettbrett. Her kan en enkelt ta bilder og legge de sammen med sjekklistene. Når en sender disse inn havner de på rett prosjekt, slik at det blir enkelt for prosjektleder/HMS leder å få oversikt over hva som er kontrollert og hvilke avvik som har oppstått. Hos Harald Nilsen AS har bruken av denne modulen ført med seg frukter.

– Bruken av sjekklistene er enkel og medfører en bedre dokumentasjon. Anbefales, sier prosjektlederen.

Forenkler arbeidet betydelig

HMS og KS blir bare viktigere og viktigere i dagens samfunn. Jo enklere det er å utføre oppgavene innenfor dette feltet, jo større er sannsynligheten for at det blir gjort, og man sparer verdifull tid. Hans Kristian Solvold er hovedverneombud hos Harald Nilsen AS og en aktiv bruker av Skjema/bilde-modulen. HMS har aldri vært enklere å følge opp.

– Min arbeidsdag som hovedverneombud har blitt enklere og mer effektiv med bruk av skjema/bilde-modulen til SmartDok. Alternativet som er penn, papir og arkivering tør jeg ikke tenke på en gang, sier han.

Solvold og selskapet har funnet mange bruksområdet for modulen.

– Jeg bruker den til vernerunden, der jeg blant annet tar bilder av hendelser og legger det inn. Jeg fører også inn rapport om uønskede hendelser (RUH), samt fører avvikrapporter inn i skjema/bilde-modulen. Basene hos oss fører sjekklistene, sier Solvold om den allsidige bruken av SmartDok.

I SmartDok kan en enkelt også gjennomføre revidering av skjema, noe som skal gjennomføres årlig. Dette forsikrer deg at du alltid har siste versjon av skjema tilgjengelig.

Skal bli miljøfyrtårn

Harald Nilsen AS skal nå inn i en prosess der de ønsker å bli sertifisert som miljøfyrtårnsbedrift. Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Ordningen har til hensikt å heve miljøprestasjon i små og mellomstore bedrifter og offentlige virksomheter. Bedrifter eller virksomheter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som miljøfyrtårn.

– En del av denne prosessen blir å lage egne skjema for avfallshåndteringen i SmartDok. Dette kan vi gjøre selv, eller vi kan be SmartDok lage dette skjemaet for oss, sier Solvold.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen