Enova inviterer byggeiere til å sammenligne energibruk

Enova inviterer byggeiere til å sammenligne energibruk

Enova inviterer nå alle byggeiere til å sammenligne energibruken sin med lignende bygg. Byggeiere som registrerer bygget sitt i Enovas Byggnett får en tettere oppfølging av energibruken.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tidligere har bare de som har fått støtte fra Enova hatt tilgang til Enovas portal Byggnett. Nå åpner Enova for at samtlige byggeiere kan få registrere energibruk i sine bygg.

[factbox id="1"]

Enova gir investeringsstøtte til energieffektivisering og innovasjon i byggsektoren. Byggeiere som har fått støtte, rapporterer byggets energibruk i inntil fem år etter å ha avsluttet prosjektet. Dette gjøres gjennom det elektroniske rapporteringssystemet Byggnett. I snart tjue år er dette datagrunnlaget brukt til å utarbeide en årlig byggstatistikk. Nå kan også byggeiere uten tilsagn fra Enova registrere energibruken i Enovas Byggnett. Dette byr på fordeler både for den enkelte byggeier og bransjen som helhet.

– Rapportering gjør det enklere for byggeierne å følge utviklingen i energibruken fra år til år, og Enovas Byggnett lar dem sammenligne forbruket med tilsvarende bygg. Vi har tro på at en slik benchmarking og en tettere oppfølging øker bevisstheten rundt energibruk, og kan bidra til at flere gjennomfører energitiltak, sier Enovas programsjef for bygg og varme, Helle H. Grønli.

Fyldigere statistikk

Når også bygg som Enova ikke har støttet nå finner sin vei inn i datagrunnlaget, kan Enova dessuten utarbeide en fyldigere og mer representativ byggstatistikk.

– Vi kan blant annet sammenligne bygg vi har støttet med bygg vi ikke har støttet, sier Grønli.

I arbeidet med rehabilitering av eksisterende bygg vil energirådgivere og andre tekniske rådgivere kunne dra nytte av slike nøkkeltall. For Enova, NVE og myndighetene er byggstatistikken et viktig underlag i analysearbeidet, melder Enova i pressemeldingen.

Som byggeier kan du lese Enovas veileder for hvordan du registrerer ditt bygg her. Her kan du registrere dine bygg.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen