Enova til Powerhouse på Brattørkaia
(Illustrasjon: Entra / Powerhouse)

Enova til Powerhouse på Brattørkaia

Enova har inngått leieavtale med Entra på 2 560 kvadratmeter i Powerhouse Brattørkaia.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Entra og Enova deler et sterkt engasjement for å bekjempe klimaendringer, og i denne sammenheng er Enova en viktig rådgiver og partner. Powerhouse Brattørkaia er et pionerprosjekt når det gjelder teknologi, energieffektivitet og produksjon av grønn energi, og vi gleder oss til å ønske Enova velkommen til dette ambisiøse og innovative næringsbygget, sier administrerende direktør i Entra, Arve Regland.

Om Powerhouse:

Powerhouse representerer et samarbeid om utvikling av plusshus og består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitektkontoret Snøhetta, rådgivningsselskapet Asplan Viak.

Et Powerhouse vil produserer mer ren og fornybar energi over livsløpet, enn det som blir brukt til produksjon av byggevarer, oppføring, drift og avhending av bygget.

Powerhouse Brattørkaia, som er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta, får et usedvanlig lavt energiforbruk, og utnytter sol og sjøvann til oppvarming og kjøling. Bygget vil dekkes med 3 000 kvadratmeter solceller og gjennom dem produsere rundt 500 000 kWh fornybar energi hvert år. Dette er mer enn dobbelt så mye som bygget selv forbruker til varme, kjøling, ventilasjon og belysning, og medfører at bygget har et positivt energiregnskap over livsløpet inkludert all energi som går med til byggeprosess, materialer og avhending. Prosjektet tar sikte på miljøklassifisering BREEAM-NOR Outstanding og energiklasse A. Bygget har tidligere fått støtte fra Enova.

Byggingen er godt i gang

Byggeprosjektet ble startet i 2017 og ferdigstilles våren 2019. Bygget blir på 18 200 kvadratmeter og er nå 64 prosent utleid. Andre leietakere er blant annet Skanska, Teekay og Sopra Steria. 

  Illustrasjon: Entra

VEDLIKEHOLD/19. februar 2019

Flere offentlige bygg uten overflatebehandling

– Det finnes jo en del forskjellige definisjoner av hva som er en vedlikeholdsfri fasade. Hva er i grunnen vedlikeholdsfritt? Men om vi definerer dette som «ikke-overflatebehandlet trevirke» tror jeg neppe dette vil bli den helt store trenden i tiden fremover. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen