Er totalrådgiver for det nye Tine-meieriet i Bergen

Er totalrådgiver for det nye Tine-meieriet i Bergen

I august begynner prosjekteringen av det nye meieranlegget på Flesland. Det er LAB Entreprenør AS som har fått totalentreprenøransvaret, og Sweco skal være totalrådgiver for bygg og utomhus på prosjektet. Allerede i august starter arbeidet med det 18.000 m2 store anlegget.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I august tas det første spadetaket på det som skal bli det nye TINE-meieriet, og i februar neste år skal prosjekteringsleveransen være levert.

- Det er et stort prosjekt, og det mest utfordrende blir nok å levere en koordinert leveranse på så kort tid, sier Kjell Einar Knutsen, regionleder for bygg i Bergen.

Det korte tidsperspektivet har ført til at Bergenskontoret sammen med entreprenør har valgt å gjennomføre prosjekteringen etter nye arbeidsmetoder. Det skal etableres et felles prosjektkontor etter VDC-prinsipper, i den anledning inviteres entreprenør, byggherre og ARK til å sitte i Sweco sine lokaler under prosjekteringen.

- Dette blir en helt ny måte å jobbe på, her skal vi sitte i samme rom som entreprenøren. Dette gir oss en unik mulighet til å være tett på både byggherre og entreprenør. Samtidig skal vi ta hånd om alle fag, og sørge for en koordinert leveranse. Dette blir veldig spennende, sier Knutsen.

- Styrker Swecos posisjon

Det var Sweco som gjennomførte forprosjektet, og nå går arbeidet over i detaljprosjekteringsfasen.

- Det blir kjekt å følge prosjektet fremover. Prosjekter av denne størrelsen er akkurat det vi ønsker, sier Rune Hovda, regionleder for Industri.

Rune legger også vekt på at et slikt oppdrag styrker Swecos posisjon.

- Med dette befester vi vår posisjon inn mot næringsmiddelindustrien, og dette er noe vi har satset på i mange år, sier Rune.

Ti årsverk skal jobbe med prosjektet

Montserrat Telseth, som leder prosjektstyringsenheten i Bergen, er også fornøyd med oppgaven.

- Denne type industri er viktig, og TINE er en stor bedrift. Sweco har jobbet tett med LAB Entreprenør i flere prosjekter og tilbudsfaser tidligere, og vi ser frem til et til å fortsette dette samarbeidet. For oss er dette mange kontrakter i ett, så det er ingen tvil om at dette blir spennende.

Ti årsverk skal jobbe fulltid med prosjektet som, i følge TINE, skal ha de mest moderne og energieffektive løsningene basert på fornybarenergi.

BIM/24. september 2018

Cramo lanserer BIM-tjenester

I mai i år inngikk Cramo avtale med Pro-Consult for å kunne utvikle konsepter og tjenester med smart teknologi. Cramo satser tungt på digitalisering, og målet er å bidra til mer effektiv prosjektledelse og prosjektgjennomføring, som gir lønnsom og bærekraftig vekst i bygg- og anleggsbransjen. Les hele saken

DIGITALE VERKTØY/24. september 2018

Vil bli blant Norges fremste innen digitale verktøy for BA næringen

Devinco i Trondheim kjøper majoriteten av aksjene i Bergensbedriften Mobile Worker, og de ansatte vil utgjøre de resterende eierne. Samlet vil de to selskapene få over 80 ansatte og en forventet omsetning på nærmere 100 millioner i 2018, og dermed bli en av Norges største kompetansemiljø innen digitale og skybaserte løsninger for bygg- og anleggsbransjen. Les hele saken

Til toppen