– Et helårsskum til det norske klimaet
(Foto: Dana Lim Norge)

– Et helårsskum til det norske klimaet

Lim, fugemasse og sparkel produsenten har mange produkter til høstens byggeprosjekter. Et av produktene som egner seg spesielt godt nå som vi nærmer oss kaldere tider er helårsskummet Danaflex Foam NBS 591, fordi det kan brukes helt ned til minus 10 grader.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Danaflex Foam NBS 591 er et fleksibelt PU skum, spesielt velegnet til montering av dører og vinduer, til isolering og lyddemping, mellom betongelementer osv. Det fleksible skummet tar opp bevegelser på opptil 35 % og har en spesielt effektiv elastisk tilbaketrekning som tar opp bevegelsene uten å sprekke.

Rune Ludvigsen, Country Manager i Dana Lim Norge, forklarer at Danaflex Foam er et helårsskum og passer godt til Norges forskjellige årstider:

– I Norge kan det være utfordrende å være håndverker fordi man er nødt til å jobbe under flere forskjellige værforhold, og det varierer om du arbeider nord eller sør i landet. Vi i Dana Lim er stolte over å tilby produkter som fungerer i all slags vær, som kan gjøre hverdagen til håndverkeren bedre. Danaflex Foam kan brukes året rundt. Det kan påføres ved overflate- og lufttemperaturer fra –10 °C til +35 °C. Dette gjør at produktet kan brukes utendørs nå som vi nærmer oss vintersesongen, men også når vi opplever like varme sommermåneder som vi hadde i år.

Skummet er beregnet til NBS-pistol og ved hjelp av denne oppnås en kontrollert ekspansjon som gjør det lettere å påføre den riktige mengden.

– Det er viktig å huske på å riste skummet ca. 20 ganger før bruk. Fugen eller reparasjonsstedet kan fylles ca. 70 % fordi skummet ekspanderer ytterligere under herding. Husk på å rense NBS-pistolen både innvending og utvending etter bruk. Dette gjøres med PU Renseveske 599, som er et effektivt rensemiddel for fjerning av frisk polyurethanskum, forteller Rune Ludvigsen.

Fungerer til Norges forskjellige værforhold og årstider

Byggselger, Håkan Waldesjö, i Hansen og Krogh AS i Oslo selger mye av Danaflex Foam NBS 591. Han forklarer at dette er det beste skummet på markedet:

– Jeg har over 15 år med erfaring innenfor bransjen, og jeg syntes at Danaflex Foam er det beste produktet som finnes innenfor denne kategorien. Skummet utmerker seg i forhold til konkurrentene fordi det kan brukes i minusgrader og så er den fleksibel. Det kan gjøres etterjustering som er veldig fordelaktig, og er mye av grunnen til at jeg anbefaler produktet til kundene mine.

Rune Ludvigsen er glad for samarbeidet og at deres produkter blir anbefalt videre til sluttbrukeren:

– Vi er stolte av å levere produkter som fungerer til Norges forskjellige værforhold og årstider, og ikke minst utmerker seg i forhold til konkurrentene våre.

TRE/26. mars 2019

Verdens høyeste trebygning står ferdig i Norge

Mjøstårnet ble offisielt åpnet den 15. mars 2019, og tar over tittelen som verdens høyeste trebygning. Bygningen på 18 etasjer, som ligger i Brumunddal, er hele 85,4 meter høy. Bygningen inkluderer et hotell, private hjem og kontorlokaler. Metsä Woods raske, lyse og grønne Kerto® LVL-produkter (laminert finertre) ble brukt i de mellomliggende gulvelementene i bygningen. Les hele saken

Til toppen