Etablerer landets første barne- og ungdomsbibliotek på Tøyen

Oslo kommune skal leie 700 kvm i Hagegata 22 på Tøyen av Entra. Her skal man etablere landets første barne- og ungdomsbibliotek. Biblioteket skal åpnes i begynnelsen av 2016.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Løfter Tøyen

Entra har et stort engasjement for å løfte Tøyen og samarbeider blant annet med Oslo kommune om en stor fornyelse av Tøyen torg. Lokalene til det nye barne- og ungdomsbiblioteket vil ha kapasitet til å ta i mot opp til 300 personer og skal nå rehabiliteres og tilpasses bibliotekets behov.

­– Vi merker en økende interesse for den spennende byutviklingen som er i gang på Tøyen. Dette er en sentral del av byen med et svært godt kollektivtilbud, sier Sonja Horn som er regiondirektør for Entra i Oslo sentrum.

- Vi er glade for å være vertskap for et konsept som gir noe tilbake til bydelen, og da spesielt til barn og ungdom på Tøyen. Med nytt barne- og ungdomsbibliotek er vi ett skritt nærmere vår målsetning om å skape et levende torg med et tilbud som favner bredt, sier Horn.

Prosjekt til inspirasjon

Bibliotektet på Tøyen blir det første av sitt slag i Norge, og byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke, håper prosjektet vil være til inspirasjon for resten av landet.

– Målet er et bibliotek hvor barn kommer for å lære, bli inspirert, skape og dele med hverandre, sier Bjercke.

Biblioteksjef Kristin Danielsen forteller at det nye biblioteket blir utviklet i dialog med barna på Tøyen.

– Vi retter oss spesielt inn mot barn og unge i aldersgruppen 10-15 år som mangler et slikt tilbud i dag, forteller biblioteksjef Kristin Danielsen.

Lokalet ligger på Tøyen Torg med direkte tilknytning til T-banestasjonen og nær de fleste skolene i området. Ambisjonen er at barne- og ungdomsbiblioteket skal være klart til åpning tidlig i 2016.

FASADE/21. februar 2018

Lansere et revolusjonerende monteringssystem

I april 2018 vil Q-railing lansere et revolusjonerende monteringssystem som skal gjøre det svært så enkelt å montere glass. Q-railing vil presentere det nye monteringssystemet på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg 21. - 23- mars og via en direktestrømming på Facebook kl. 14.00 21. mars. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen