Etablerer landets første barne- og ungdomsbibliotek på Tøyen

Oslo kommune skal leie 700 kvm i Hagegata 22 på Tøyen av Entra. Her skal man etablere landets første barne- og ungdomsbibliotek. Biblioteket skal åpnes i begynnelsen av 2016.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Løfter Tøyen

Entra har et stort engasjement for å løfte Tøyen og samarbeider blant annet med Oslo kommune om en stor fornyelse av Tøyen torg. Lokalene til det nye barne- og ungdomsbiblioteket vil ha kapasitet til å ta i mot opp til 300 personer og skal nå rehabiliteres og tilpasses bibliotekets behov.

­– Vi merker en økende interesse for den spennende byutviklingen som er i gang på Tøyen. Dette er en sentral del av byen med et svært godt kollektivtilbud, sier Sonja Horn som er regiondirektør for Entra i Oslo sentrum.

- Vi er glade for å være vertskap for et konsept som gir noe tilbake til bydelen, og da spesielt til barn og ungdom på Tøyen. Med nytt barne- og ungdomsbibliotek er vi ett skritt nærmere vår målsetning om å skape et levende torg med et tilbud som favner bredt, sier Horn.

Prosjekt til inspirasjon

Bibliotektet på Tøyen blir det første av sitt slag i Norge, og byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke, håper prosjektet vil være til inspirasjon for resten av landet.

– Målet er et bibliotek hvor barn kommer for å lære, bli inspirert, skape og dele med hverandre, sier Bjercke.

Biblioteksjef Kristin Danielsen forteller at det nye biblioteket blir utviklet i dialog med barna på Tøyen.

– Vi retter oss spesielt inn mot barn og unge i aldersgruppen 10-15 år som mangler et slikt tilbud i dag, forteller biblioteksjef Kristin Danielsen.

Lokalet ligger på Tøyen Torg med direkte tilknytning til T-banestasjonen og nær de fleste skolene i området. Ambisjonen er at barne- og ungdomsbiblioteket skal være klart til åpning tidlig i 2016.

Til toppen