Europas største pågående byggeprosjekt i Oslo

Europas største pågående byggeprosjekt i Oslo

Statsbygg bygger nytt nasjonalmuseum på Vestbanen i Oslo og har med seg Rambøll som rådgiver i alle tekniske fag på prosjektet.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

Det nye Nasjonalmuseet i Oslo er Europas største pågående byggeprosjekt. Tomten til det nye museet har et bruttoareal på 54.600 m2 og vil koste 5,7 mrd. Bygget skal romme kunstsamlingene fra Nasjonalgalleriet, Kunstindustrimuseet og Museet for Samtidskunst.

- Prosjektet blir et monumentalt bygg for kunst som skal tiltrekke publikum fra hele verden. Derfor må løsningene som velges ha de riktige egenskapene for å oppfylle prosjektets mål, sier projektleder Ivar Barstad fra Rambøll.

Skal være et mønsterprosjekt på klima og energi

Det er Kleihues + Schuwerk som har tegnet det nye museumsbygget. Bygget skal ha en lysende alabasthall, noe som gir bygget et slående arkitektonisk uttrykk. Alabasthallen relaterer seg til de eksisterende monumentene i området (Rådhuset og Akershus festning).

Bygget skal være et mønsterprosjekt på klima og energi. Målet er en 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp gjennom byggets levetid i forhold til dagens nivå. Det skal utarbeides en kvalitetsoppfølgingsplan og et klimagassregnskap som en integrert del av planleggings-, prosjekterings- og byggeprosessen.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen