Arkitektens slipsnål: Den iøynefallende spiraltrapp har fått Europeisk stålpris.
Arkitektens slipsnål: Den iøynefallende spiraltrapp har fått Europeisk stålpris. (Bilde: Br Midthaug)

European Steel Design Awards til Br. Midthaug

Br. Midthaug på Kleive er som første norske bedrift tildelt den europeiske stålprisen, ECCS Steel Design Awards of Merit. Kleivebedrifta får hederen for stålfasaden og trappentil Kimen Kulturhus i Stjørdal.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tildelingen skjedde under en prisseremoni i København i forbindelse med Eurosteel 2017. Prisseremonien var i regi av DSI (Dansk Stål Institutt) og ECCS (European Convention for Constructional Steelwork). 

  Karsten Midthaug mottar European Steel Design Awards 2017.

Karsten Midthaug mottar European Steel Design Awards 2017.

Foto: Br Midthaug

Kimen kulturhus – som stod ferdig i 2015 – har vunnet flere priser. Det er et bygg med en særegen arkitektur, og med stor betydning for regionen og lokalbefolkningen i Stjørdal.

Br. Midthaug har produsert, levert og montert fasadebekledningen og trappen. Hele strekkmetallfasaden omslynger det meste av bygget og gir det et karakteristisk preg. Den pulverlakkerte strekkmetall/mesh-bekledningen er ikke bare et rent dekorativt innslag, men har også en viktig funksjon når det gjelder solavskjerming.

Fra foajeen fører en stor, grønfarget spiraltrapp opp til Stjørdals nye storstue, konsert- og teatersalen i andre etasje. Trappen, er lakkert grønn innvendig, i kontrast til det sorte ytre. Innvendig varierer den i høyde, der den tar pauser i stigningen på flere repos, mens utsiden kveiler seg oppover i jevne buer.

ARKITEKTUR/21. juni 2018

Arealeffektive boliger med god standard

– Som arkitekter med stor andel boligprosjektering opplever vi i økende grad at byggherre ønsker å tilrettelegge for små boliger, og at vi må tegne svært arealeffektive planløsninger. Boligprisen i Oslo og andre store byer øker dramatisk og det er stor etterspørsel etter å bo sentralt. Samtidig er det en økende andel enslige husholdninger/endrede preferanser etc., som etterspør mindre arealer. Derfor har Hille Melbye Arkitekter utarbeidet en forskningsrapport som tar for seg disse temaene. Les hele saken

Til toppen