Arkitektens slipsnål: Den iøynefallende spiraltrapp har fått Europeisk stålpris.
Arkitektens slipsnål: Den iøynefallende spiraltrapp har fått Europeisk stålpris. (Bilde: Br Midthaug)

European Steel Design Awards til Br. Midthaug

Br. Midthaug på Kleive er som første norske bedrift tildelt den europeiske stålprisen, ECCS Steel Design Awards of Merit. Kleivebedrifta får hederen for stålfasaden og trappentil Kimen Kulturhus i Stjørdal.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tildelingen skjedde under en prisseremoni i København i forbindelse med Eurosteel 2017. Prisseremonien var i regi av DSI (Dansk Stål Institutt) og ECCS (European Convention for Constructional Steelwork). 

  Karsten Midthaug mottar European Steel Design Awards 2017.

Karsten Midthaug mottar European Steel Design Awards 2017.

Foto: Br Midthaug

Kimen kulturhus – som stod ferdig i 2015 – har vunnet flere priser. Det er et bygg med en særegen arkitektur, og med stor betydning for regionen og lokalbefolkningen i Stjørdal.

Br. Midthaug har produsert, levert og montert fasadebekledningen og trappen. Hele strekkmetallfasaden omslynger det meste av bygget og gir det et karakteristisk preg. Den pulverlakkerte strekkmetall/mesh-bekledningen er ikke bare et rent dekorativt innslag, men har også en viktig funksjon når det gjelder solavskjerming.

Fra foajeen fører en stor, grønfarget spiraltrapp opp til Stjørdals nye storstue, konsert- og teatersalen i andre etasje. Trappen, er lakkert grønn innvendig, i kontrast til det sorte ytre. Innvendig varierer den i høyde, der den tar pauser i stigningen på flere repos, mens utsiden kveiler seg oppover i jevne buer.

FASADE/21. februar 2018

Lansere et revolusjonerende monteringssystem

I april 2018 vil Q-railing lansere et revolusjonerende monteringssystem som skal gjøre det svært så enkelt å montere glass. Q-railing vil presentere det nye monteringssystemet på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg 21. - 23- mars og via en direktestrømming på Facebook kl. 14.00 21. mars. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen