Arkitektens slipsnål: Den iøynefallende spiraltrapp har fått Europeisk stålpris.
Arkitektens slipsnål: Den iøynefallende spiraltrapp har fått Europeisk stålpris. (Bilde: Br Midthaug)

European Steel Design Awards til Br. Midthaug

Br. Midthaug på Kleive er som første norske bedrift tildelt den europeiske stålprisen, ECCS Steel Design Awards of Merit. Kleivebedrifta får hederen for stålfasaden og trappentil Kimen Kulturhus i Stjørdal.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tildelingen skjedde under en prisseremoni i København i forbindelse med Eurosteel 2017. Prisseremonien var i regi av DSI (Dansk Stål Institutt) og ECCS (European Convention for Constructional Steelwork). 

  Karsten Midthaug mottar European Steel Design Awards 2017.

Karsten Midthaug mottar European Steel Design Awards 2017.

Foto: Br Midthaug

Kimen kulturhus – som stod ferdig i 2015 – har vunnet flere priser. Det er et bygg med en særegen arkitektur, og med stor betydning for regionen og lokalbefolkningen i Stjørdal.

Br. Midthaug har produsert, levert og montert fasadebekledningen og trappen. Hele strekkmetallfasaden omslynger det meste av bygget og gir det et karakteristisk preg. Den pulverlakkerte strekkmetall/mesh-bekledningen er ikke bare et rent dekorativt innslag, men har også en viktig funksjon når det gjelder solavskjerming.

Fra foajeen fører en stor, grønfarget spiraltrapp opp til Stjørdals nye storstue, konsert- og teatersalen i andre etasje. Trappen, er lakkert grønn innvendig, i kontrast til det sorte ytre. Innvendig varierer den i høyde, der den tar pauser i stigningen på flere repos, mens utsiden kveiler seg oppover i jevne buer.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen