Få kontroll på hyttestrømmen

Få kontroll på hyttestrømmen

Stadig flere fritidsboliger har i dag like mye fasiliteter som privatboliger, og de aller fleste har innlagt strøm. Likevel kan bruken av strøm på hytta være ganske annerledes enn den er i privatboligen.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Hytter brukes som regel sesongbasert, noen i vinterhalvåret, andre i sommerhalvåret. Det innebærer også at strømmen stort sett brukes i en begrenset periode av året. Mange stusser derfor på at de likevel får forbruk på hytta når den ikke har vært i bruk. Dette skyldes at du sannsynligvis ikke har lest av strømmåleren din, forteller Rolf Bjarne Eriksen, leder for salg og produktutvikling i LOS privat.

Les av måleren

- For å få fordelt forbruket i den perioden av året som du faktisk bruker hytta, er det derfor lurt å lese av måleren i starten av sesongen og når hytta stenges etter endt sesong. Ut over dette vil det være en fordel å lese av måleren når du får varsel om dette fra netteier gjennom året. På denne måten slipper du at nettselskapet beregner og fordeler forbruket. Det vil også bli enklere å sammenligne forbruket fra år til år, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Velg tilpasset strømavtale

Når man har fått fordelt forbruket på den perioden fritidsboligen er i bruk, synes de fleste at det også er fint om man slipper minst mulig utgifter i periodene uten strømforbruk. Mange strømavtaler baserer seg på et fast månedlig beløp uavhengig av forbruk.

- De samlede kostnadene er kanskje ikke så store, men det kan likevel være irriterende å betale strømutgifter når hytta ikke er bruk. Mange av kundene våre foretrekker derfor en avtale som ikke har disse faste kostnadene, men som i stedet baserer seg på en pris per kilowattime som brukes i den aktuelle perioden, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Spar strøm på hytta

Akkurat som i privatboligen, finnes det i dag nye smarte løsninger for å redusere strømforbruket på hytta. I dag finnes det et utall løsninger som kan bidra redusere strømforbruket til et minimum når hytta ikke er i bruk. Blant annet kan forbruket fjernstyres, slik at strømmen skrus opp og hytta er ferdig oppvarmet når du ankommer.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen