Få kontroll på hyttestrømmen

Få kontroll på hyttestrømmen

Stadig flere fritidsboliger har i dag like mye fasiliteter som privatboliger, og de aller fleste har innlagt strøm. Likevel kan bruken av strøm på hytta være ganske annerledes enn den er i privatboligen.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Hytter brukes som regel sesongbasert, noen i vinterhalvåret, andre i sommerhalvåret. Det innebærer også at strømmen stort sett brukes i en begrenset periode av året. Mange stusser derfor på at de likevel får forbruk på hytta når den ikke har vært i bruk. Dette skyldes at du sannsynligvis ikke har lest av strømmåleren din, forteller Rolf Bjarne Eriksen, leder for salg og produktutvikling i LOS privat.

Les av måleren

- For å få fordelt forbruket i den perioden av året som du faktisk bruker hytta, er det derfor lurt å lese av måleren i starten av sesongen og når hytta stenges etter endt sesong. Ut over dette vil det være en fordel å lese av måleren når du får varsel om dette fra netteier gjennom året. På denne måten slipper du at nettselskapet beregner og fordeler forbruket. Det vil også bli enklere å sammenligne forbruket fra år til år, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Velg tilpasset strømavtale

Når man har fått fordelt forbruket på den perioden fritidsboligen er i bruk, synes de fleste at det også er fint om man slipper minst mulig utgifter i periodene uten strømforbruk. Mange strømavtaler baserer seg på et fast månedlig beløp uavhengig av forbruk.

- De samlede kostnadene er kanskje ikke så store, men det kan likevel være irriterende å betale strømutgifter når hytta ikke er bruk. Mange av kundene våre foretrekker derfor en avtale som ikke har disse faste kostnadene, men som i stedet baserer seg på en pris per kilowattime som brukes i den aktuelle perioden, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Spar strøm på hytta

Akkurat som i privatboligen, finnes det i dag nye smarte løsninger for å redusere strømforbruket på hytta. I dag finnes det et utall løsninger som kan bidra redusere strømforbruket til et minimum når hytta ikke er i bruk. Blant annet kan forbruket fjernstyres, slik at strømmen skrus opp og hytta er ferdig oppvarmet når du ankommer.

BIM/24. september 2018

Cramo lanserer BIM-tjenester

I mai i år inngikk Cramo avtale med Pro-Consult for å kunne utvikle konsepter og tjenester med smart teknologi. Cramo satser tungt på digitalisering, og målet er å bidra til mer effektiv prosjektledelse og prosjektgjennomføring, som gir lønnsom og bærekraftig vekst i bygg- og anleggsbransjen. Les hele saken

DIGITALE VERKTØY/24. september 2018

Vil bli blant Norges fremste innen digitale verktøy for BA næringen

Devinco i Trondheim kjøper majoriteten av aksjene i Bergensbedriften Mobile Worker, og de ansatte vil utgjøre de resterende eierne. Samlet vil de to selskapene få over 80 ansatte og en forventet omsetning på nærmere 100 millioner i 2018, og dermed bli en av Norges største kompetansemiljø innen digitale og skybaserte løsninger for bygg- og anleggsbransjen. Les hele saken

Til toppen