Byggmester og prosjektleder Christian Weltz reiser Norge rundt denne høsten på oppdrag fra Direktoratet for byggkvalitet for å holde foredrag om hvordan håndverkere kan unngå giftige stoffer på jobb.
Byggmester og prosjektleder Christian Weltz reiser Norge rundt denne høsten på oppdrag fra Direktoratet for byggkvalitet for å holde foredrag om hvordan håndverkere kan unngå giftige stoffer på jobb. (Foto: Solveig Irgens / DiBK)

Fagtreff om farlige stoffer

– Snu boksen og vri på tuben for å ta vare på egen helse, oppfordrer Direktoratet for byggkvalitet og Miljødirektoratet på en rekke fagtreff for håndverkere i høst.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I forrige uke slo Arbeidstilsynet alarm om de farlige stoffene mange arbeidstakere utsettes for.

Første bud for å unngå helse- og miljøskadelige stoffer på jobb er ganske enkelt å vite hva du utsetter deg for.

– Snur du boksen, ser du eventuelle faresymboler med en gang, påpeker byggmester og prosjektleder Christian Weltz.

I høst skal han være foredragsholder på fagtreffet «Jobb uten gift» for håndverkere landet over, på vegne av Direktoratet for byggkvalitet.

Praktiske tips og råd

Fagtreffene er et samarbeid mellom Direktoratet for byggkvalitet, Miljødirektoratet, Byggmesterforbundet og byggevarehandelen. Treffene er myntet på håndverkere som tar oppdrag for private boligeiere.

– Vi kommer med tips og råd om hvordan du finner ut hvilke farlige stoffer som finnes i ulike byggevarer, og hva du kan velge i stedet, forteller Weltz.

Han har lang erfaring som håndverker og prosjektleder, driver eget firma og underviser i Mesterbrevutdanningens «Bli Mester».

Fortsatt ledige datoer

Høstens treff følger opp de populære fagtreffene Lavenergiprogrammet og Direktoratet for byggkvalitet har arrangert de siste to årene. I alt 6500 håndverkere har deltatt på tidligere treff.

– Som før står lokale arrangører for det praktiske, mens vi sørger for faglig innhold, forteller seniorrådgiver Solveig Irgens i Direktoratet for byggkvalitet.

Så langt er det planlagt 18 fagtreff over store deler av landet

– Men det er fortsatt mulig å melde seg som lokal arrangør, understreker Irgens. Vi er spesielt på jakt etter arrangører i Aust- og Vest Agder, Hordaland, Troms og Finmark, forteller hun.

Her kan du delta på fagtreffet «Jobb uten gift» i høst:

27. september: Byggmakker Aasen & Five, Stjørdal
16. oktober: BYGGOPP Rogaland, Stavanger
18. oktober: Maxbo Tønsberg, Ilebrekke
23. oktober: Maxbo Proff, Skien
25. oktober: Mo og Øyrane videregående skole, Førde
26. oktober: Maxbo Proff, Trondheim
31. oktober: Byggmakker, Bodø
1. november: Byggmakker, Svolvær
6. november: Byggmakker, Bjugn
7. november: Byggmakker, Tynset
9. november: Ski bygg, Ski
14. november: Byggmakker Skattum, Biri
21. november: Klaveness Marine, Skøyen, Oslo
22. november: House of Builders, Alnabru, Oslo
29. november: Maxbo Proff, Lier (ved Drammen)

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen