Får stort sykehusoppdrag i Stockholm

Får stort sykehusoppdrag i Stockholm

Veidekke og datterselskapet Arcona skal bygge St Eriks øyeklinikk i Hagastaden i Stockholm for Vitartes. Kontrakten er en totalentreprise i samspill med en total ramme på cirka 1 milliard svenske kroner ekskl. mva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Første del av oppdraget som nå settes i gang er verdt 320 millioner svenske kroner.

Den nye klinikken på 42.000 m2 skal sertifiseres i henhold til Miljøbyggnad nivå gull. Bygget blir liggende i direkte tilknytning til nye Karolinska sykehus, et området der det for tiden pågår en rekke andre utbyggingsprosjekter. Dette stiller store krav til planlegging og logistikk, noe som skal løses ved bruk av Arconas logistikksystem CSL med separat logistikkterminal, samordnede leveranser og innbæringshjelp.

Stockholm läns landsting blir største leietager i bygget med St Eriks øyeklinikk. Gjennom å samle og samarbeide med andre aktører innen fagområdet vil den nye klinikken og sykehuslokalene gi et komplett tilbud innen øyehelse, bedre pasienthåndtering, effektiv pleie, høykvalitativ forskning og utdanning.

- At Arcona og Veidekke fikk oppdraget skyldes først og fremst at de under anbudsarbeidet viste stor forståelse for kompleksiteten i prosjektet og kunne presentere gode og kreative løsninger for prosjektgjennomføringen. I tillegg har de et sterkt lag med gedigen kompetanse og erfaring fra det å bygge store samspillsprosjekt, sier prosjektsjef og vise VD Peter Alvemur i Vitartes, et selskap som eies 50/50 av Hemsö og SveaNor.

- Vi er stolte over å ha fått tilliten til å gjennomføre nok et stort prosjekt sammen med Vitartes. Dette styrker vår posisjon som ledende bygger av store prosjekter med utfordrende ytre rammer Her kommer vår samspillsmodell med involvering og VDC som best til sin rett der vi samler og utnytter konsernets brede kompetanse, sier VD Jeanette Saveros i Arcona.

Prosjekteringsarbeidet er allerede i gang, og det nye bygget skal ferdigstilles til årsskiftet 2019/2020.

ALUMINIUM/17. oktober 2018

Aluminium, en versting som kan brukes om igjen fra gamle bygg

Wicona tilbyr blant annet aluminiumsprofiler, tilbehør og beslag. Prosjektmedarbeider Kristian Sivertsen og Ragnhild Lokna Nygård, Byggeteknisk rådgiver i Nygård Hydro building har spennende ting å fortelle på sin stand i utstillingslokalet. Les hele saken

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen