​Festdag for massivtrebygget
(Foto: Benedicte Nylund)

​Festdag for massivtrebygget

Tilbygget i massivtre på Prinsdal, er i rute til åpning til skolestart, og torsdag ble det feiret med tradisjonelt kranselag på byggeplassen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I april i fjor ble kontrakten på 52 millioner kroner mellom Undervisningsbygg og Asker Entreprenør signert for å bygge på Prinsdal skole i Oslo. Nå er det ikke mange måneder igjen før bygget er innflytningsklart. Prosjektleder i Undervisningsbygg, Anette Dahl forteller at dette tilbygget i massivtre er et pilotprosjekt for Undervisningsbygg.

Nye utfordringer som må løses

– Dette prosjektet på Prinsdal er vår pilot på å bygge en skole i massivtre med høy andel tre i bygget. Å reise et bygg i tre etasjer med massivtre-elementer, fremfor stål og betong gir oss andre utfordringer som vi må løse, forteller hun.

  Foto: Benedicte Nylund

Dette gjelder spesielt med tanke på vedlikehold og levetid, finne de robuste løsningene, hvordan løse lydkravene, hvordan utnytte treet til godt innemiljø, hvordan redusere CO2-belastning i detaljene og sist, men ikke minst, hvordan gjøre dette kostnadseffektivitet.

Varmebehandlet furu

Massivtre-elementene er eksponert på innsiden av skolebygget, mens utsiden er isolert og kledd med stående panel av varmebehandlet furu som er brannimpregnert.

  Foto: Benedicte Nylund

Tilbygget er på tre etasjer, på totalt 1350 kvadratmeter, i tilknytning til eksisterende hovedbygning på skolen. Tilbygget skal erstatte paviljongen på skolen, som skal rives.

Prosjektleder Anette Dahl benyttet anledningen på kranselaget til å takke de 40 bygningsarbeiderne for topp innsats så langt, og spesielt stolt er hun over at prosjektet i perioden har vært uten en eneste fraværsskade.

Fakta:

  • Påbygget er passivhus og bygges etter Tek10.
  • Prosjektet inkluderer flere ting, blant annet å rive en midlertidig paviljong, og bygge en ny ballbane.
  • Tilbygget skal være ferdig til skolestart høsten 2019.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen