Fikk 16 forslag i konkurranse om plusshus i Oslo

Fikk 16 forslag i konkurranse om plusshus i Oslo

Eiendomsselskapet Entra utlyste tidligere i år gjennom NAL (Norske Arkitekters Landsforbund) en internasjonal arkitekt- og innovasjonskonkurranse om et nytt miljøvennlig kontorbygg som skal erstatte dagens bygg på Lilletorget 1 i Oslo. Hele 16 forslag var kommet i den gjeve konkurransen ved innleveringsfristens utløp.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Vi har mottatt svært mange gode bidrag, og det vil være en vanskelig jobb for den oppnevnte juryen å velge ut hvilke forslag som kvalifiserer best til neste fase av konkurransen. Samtidig ønsker vi å benytte anledningen til å rette en takk til de som har bidratt i arbeidet med konkurransen, og ikke minst de som står bak de 16 innleverte forslagene, sier Kristin Haug Lund, juryleder og direktør Prosjektutvikling og teknisk i Entra.

[slider]

Det nye kontorbygget vil bli et nytt FutureBuilt-bygg og plusshus med krav om å produsere minimum 2 kWh/m2, noe som er svært ambisiøst å få til midt i Oslo sentrum. Entra har også målsetning om å oppnå sertifiseringen BREEAM NOR Outstanding på bygget. Det er på bakgrunn av de høye miljøambisjonene satt krav i konkurransen om at konkurranse-teamene må være tverrfaglige.

[factbox id="1"]

Vinnerforslaget i konkurransen Urban + er ventet å bli kåret i juni 2015.

Oppnevnte jury for Urban + er:

  • Kristin Haug Lund – Direktør Prosjektutvikling og teknisk i Entra (Juryleder)
  • Sonja Horn – Regiondirektør Oslo Sentrum i Entra
  • Henrik Melder – Utleiesjef i Entra
  • Fritjof Salvesen – Asplan Viak (RIF)
  • Stein Stoknes – FutureBuilt (NAL)
  • Kristin Jarmund - MArch. MNAL (Kristin Jarmund arkitekter AS), oppnevnt av NAL
  • Kasper Guldager Jensen - Architect MAA (3XNielsen AS, Denmark), oppnevnt av NAL

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen