Finansierer utvikling av grønne kontorer i Oslo

Finansierer utvikling av grønne kontorer i Oslo

NIB og Bane NOR Eiendom AS har skrevet en sjuårs avtale om å finansiere byggingen av et nytt kontorbygg i Oslo.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Lånet på NOK 350 millioner er en del av Bane NORs investering i et nytt hovedkontors bygg i Oslo sentrum.

Bygningen vil gi rundt 22 000 kvadratmeter kontorområde, med plass til opptil 1 400 ansatte. Kontorbygget vil erstatte de fleste av selskapets nåværende kontorer, noe som vil resultere i en konsolidert arbeidsstyrke og energisparing. Prosjektet er allerede under bygging og vil stå ferdig tidlig i 2019.

Bane NORs nye hovedkontor vil bli sertifisert som "Excellent" på BREEAM-NOR-skalaen, en norsk tilpasset sertifisering på linje med den verdensledende "Building Research Establishment Environmental Assessment Method". Kontorbygget vil bli utstyrt med solcellepaneler samt automatiseringssystemer for oppvarming og kjøling samt håndtering av overvann.

– Dette er det første BREEAM-NOR Excellent-sertifiserte prosjektet NIB har finansiert, og det vil bli et av Norges mest effektive og miljøvennlige bygg, sier Henrik Normann, NIBs konsernsjef og CEO.

– Vi er veldig stolte over vår nye, moderne og bærekraftige bygning i Schweigaards gate 33, og vi er fornøyd med å ha inngått denne låneavtalen med NIB, som helt og holdent er i tråd med vår bedriftsstrategi, sier Petter Eiken, administrerende direktør i Bane NOR Eiendom.

TRE/26. mars 2019

Verdens høyeste trebygning står ferdig i Norge

Mjøstårnet ble offisielt åpnet den 15. mars 2019, og tar over tittelen som verdens høyeste trebygning. Bygningen på 18 etasjer, som ligger i Brumunddal, er hele 85,4 meter høy. Bygningen inkluderer et hotell, private hjem og kontorlokaler. Metsä Woods raske, lyse og grønne Kerto® LVL-produkter (laminert finertre) ble brukt i de mellomliggende gulvelementene i bygningen. Les hele saken

Til toppen