Fire Asplan Viak-prosjekter til Arkitekturbiennalen

Fire Asplan Viak-prosjekter til Arkitekturbiennalen

Asplan Viak er valgt ut til å delta med intet mindre enn fire prosjekter i den prestisjetunge Arkitekturbiennalen i Venezia.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Halden fengsel, Kvernaland omsorgssenter, Kunnskapssenteret på St. Olavs hospital og Høyskolen i Bergen slapp alle gjennom nåløyet.

Utstillingen som åpner i morgen karakteriseres av bransjen som verdens viktigste arena for samtidsarkitektur. Inspirerende ideer og tanker fra nærmere 60 deltakende land presenteres.

Asplan Viaks bidrag til Arkitekturbiennalen i Venezia vises fra 28. mai til 27. november 2016.

Halden fengsel

Som ett av totalt ni prosjekter i verden, er Halden fengsel plukket ut til å stille ut på den nordiske paviljongen. Halden fengsel ble ferdigstilt i 2010 og Asplan Viak var ansvarlig for landskapsarkitektur og veiprosjektering.

- Det er faktisk andre gang Halden fengsel vises frem på arkitekturbiennalen i Venezia, og det er vi er svært stolte av. Dette er et prosjekt vi har fulgt hele veien fra seier i arkitektkonkurranse til ferdig bygd anlegg, sier leder for landskapsavdelingen, Lisbet Haug.

Prosjektet er kalt ”The World`s most human prison” av bl. a. New York Times, Time Magazin og The Guardian.

Sterk markering

Kvernaland omsorgssenter, Høgskolen i Bergen og Kunnskapssenteret på St. Olavs hospital blir også å se i utstillingen. Disse er valgt ut sammen med 300 prosjekter i kategorien «Foundational».

- For oss er det utrolig morsomt at også disse prosjektene er valgt ut. Det sier mye om kvaliteten i Asplan Viaks leveranser når fire av våre prosjekter vises frem på arkitekturbiennalen, mener Haug.

Kategorien «Foundational» er rettet mot arkitektur som løser basale behov som sykehus, boliger og undervisningsbygg.

- Det er en stor ære at fire av våre prosjekter har kommet gjennom nåløyet og er valgt ut blant mange nordiske prosjekter, av kurator David Basulto, sier Cecilie Bjerke Skjømming, leder for arkitekturavdelingen.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen