Firesafe tar grep under polarsirkelen

Firesafe tar grep under polarsirkelen

Brannsikringsselskapet styrker sin posisjon i Helgeland. Tidligere Helgeland Brannsikring AS fusjoneres inn i Firesafe som entreprenør- og kontrollavdeling i kystregionen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

-Avdelingen i Helgeland bidrar til vårt mål om å være blant de ledende fagmiljøene innen brann i Norden, sier Morten Ameln, administrerende direktør i Firesafe.

[factbox id="1"]

Fortsetter å vokse

Firesafe har i de siste årene eiet halvparten av aksjene i Helgeland Brannsikring AS. Fra og med 1. november ble selskapet fusjonert inn i Firesafe AS. Avdelingen er lokalisert i Sandnessjøen og utgjør seks dyktige medarbeidere. Sammen utfører de passiv brannsikring og kontroll og service av alle typer slukkeanlegg og slokkemidler i distriktet.

- Firesafe har jobbet med brannsikring i mer enn 30 år. Avdelingen i Helgeland er nok et tegn på selskapets sterke vekst, sier Ameln.

Mange spennende oppdrag

Den nye avdelingen har Firesafe sin bredeste og mest varierte portefølje. En dag på jobben i kontrollavdelingen til Helgeland kan innebære oppdrag innen alt fra store industribygg og verft, til små sjarker og hus.

-Jeg smiler fra øre til øre hver eneste dag på jobb, og elsker variasjonen i oppdragene våre. I det ene øyeblikket brannsikrer vi et næringsbygg i Sandnessjøen, og i det neste er det et gårdsbruk på en av øyene langs Helgelandskysten, forteller Roger Nilssen, avdelingsleder kontroll Helgeland.

Økt kompetanse innen olje og gass

Kontrollavdeling Helgeland har i flere år hatt oppdrag på Skarv-feltet som produserer olje og gass, lokalisert 210 kilometer fra Sandnessjøen. Utbyggingen av feltet har skapt mange arbeidsplasser på Helgeland, som gjør brannsikring desto viktigere.

-Fusjoneringen av Helgeland-avdelingen gir verdifull kunnskap til Firesafe. Vi får tilført ytterligere kompetanse innenfor kontroll og service på branntekniske installasjoner i offshore- og marinenæringen, avslutter Ameln.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen