Blant leverandørene til de nye Rosenvinge Park-leilighetene er porebetong-produsenten Ytong.
Blant leverandørene til de nye Rosenvinge Park-leilighetene er porebetong-produsenten Ytong. (Foto: Enata Eiendom)

Fokus på inneklima øker boliggleden i nye bygninger

I Rosenvinge Park på Høyda i Moss er håndverkerne godt i gang med reise de to siste toppmoderne leilighetsbygningene. Med byggematerialer fra blant andre Ytong sørges det for godt inneklima, brannsikkerhet og lydisolering, og allerede før innflytningsdato er 100 av de 107 leilighetene solgt.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I den grønne boligparken i Moss bygges det for harde livet for å få ferdig de to siste toppmoderne boligbyggene på henholdsvis 8 og 12 etasjer. Bygningene skal inneholde alt fra to-roms til fire-roms familieleiligheter. I neste uke flytter de første inn den ferdigbygde blokken nummer én, mens eierne av leilighetene i blokk 2 og blokk 3 må vente til våren 2018.

Stilt krav til byggematerialene

Det har vært rift om de nye Rosenvinge Park-leilighetene som innfrir nåtidens energikrav i TEK10, forteller prosjektleder Ken Drikakisi Eriksen fra Betongbygg:

- Vi har høyt fokus på optimale forhold for inneklima, brannsikkerhet og lydisolering. Dessuten er Ytong valgt da dette er en anbefalt produsent av porebetong, både for allergi og energisparing. Nå er det bare sju leiligheter igjen, så det er tydelig at mange ser fordelene ved å kjøpe nye leiligheter som innfrir de nyeste energikrav, sier han.

Men for å kunne innfri nåtidens energikrav, har de måtte stille høye krav til valg av materialer i bygningen. Blant leverandørene til prosjektet er Ytong, verdens ledende leverandør av byggematerialer i porebetong og kalkstein, og som blant annet har blitt anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund.

- Ved å velge byggematerialer av høy kvalitet, så får man også leiligheter av høy kvalitet som igjen bidrar til god livskvalitet. Resultatet av Rosenvinge Park er kjempeflott, med moderne, lyse og funksjonelle leiligheter, sier Thom-Erik Pape, daglig leder i Ytong.

Pustende vegger

Ytong har blant annet levert isoleringsplater fra det diffusjonsåpne Ytong Multipor-systemet som består av 100 prosent uorganiske og gjenbrukbare naturmaterialer – kalk, sand og vann – og utmerker seg ved å motvirke opphoping av fukt i ytterveggene.

- Platene bidrar med et sunt og behagelig klima siden veggene «puster» naturlig. Dessuten har våre løsninger gode lydisolerende egenskaper som er fri for skadelige stoffer, og har de beste branntekniske egenskaper som er plassert i høyeste klasse A1 og A2, forteller Pape.

Prosjektleder Eriksen forteller at de har valgt byggematerialer og håndverkere for å oppnå robuste og holdbare leiligheter:

- Gode materialer og godt håndverk er viktig for å få holdbare leiligheter for å blant annet unngå mye vedlikeholdsarbeid. Dessuten er det kort vei til både park, butikker, restaurant, buss og hovedveier som bidrar til en enkel og behagelig hverdag for beboerne.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen