For fjerde gang arrangeres FASADE i regi av Ventistål

For fjerde gang arrangeres FASADE i regi av Ventistål

Det er satt av to spennende dager med fokus på bruken av metaller til tak og fasade – 21. – 22. mars. Arrangementet holdes i Multiarena på Clarion Hotel Gardermoen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

«Metaller til bygg – materialvalg og bærekraft» er satt som årets tema, og det skal fokuseres spesielt mye på hvilke valg av materialer som er bærekraftige og miljøvennlige.

Her samles leverandører for å møte - arkitekter, blikkenslagere, rådgivende ingeniører, fasadebyggere, byggherrer og stålbyggere til årets store bransjetreff, FASADE19.

– Ikke bare har vi utstillere med sin faglige tyngde. Vi har lagt opp til et todagers program med et bredt spekter av faglig påfyll gjennom mange interessante foredrag og en hyggelig festmiddag.

Om foredragene

Vi har valgt å jobbe mot å få til en bredde i foredragsrekken. Og det har vi fått til. For å nevne noe, vil showet starte med Erling Fossen, kjent fra NRK og også som by utvikler i Oslo Metropolitan Area. Videre da går mikrofonen til Eva Kofoed som er sivilarkitekt og vil presentere et flott prosjekt i Loen, Sogn & Fjordane – Loen Sky-Lift/Restaurant Hoven. Temaet vil her være Fasaden – byggets signal utad. Visjon og virkelighet. Et spennende og annerledes foredrag.

En av guruene i faget kommer også, Trond Bøhlerengen fra Sintef Byggforsk. Han vil prate om Taktekking, kledning og beslag, og blant annet komme inn på metaller og bestandighet, utforming av løsninger og krav til dokumentasjon.

VBL vil også være til stede med Lisbeth Schjelde som snakker om rekrutteringen og hva som gjøres for å få ungdom til å bli blikkenslager. Fra Rørentreprenørene kommer også Eli Hermine Heyerdal som vil prate om en svært vellykket rekrutteringskampanje.

Det vil også være flere foredrag av leverandører i bransjen, blant annet vil man høre om resirkulering, grønnere stål. Vi gleder oss også over å ha byggherre på plass, nemlig Backe AS som har et tema som heter Mer enn bare fasade. Taksikring og strengere krav er også på dagsorden.

Konferansier

Ingrid Gjessing Linhave er engasjert for å lede dagene, både på dagtid og under festmiddagen torsdag. Her vil nok minglingen med publikum og utstillere by på mange artige og annerledes vinkling på faget.

Pakkeløsninger

Det er mulig å kjøpe dagspakke torsdag eller fredag, eller full pakke med overnatting. Det blir festmiddag om kvelden og muligheter for å møtes sosialt i tillegg til det faglige.

Påmelding skjer her, hvor det også er mulig å sjekke fullt program og oppdatert informasjon. Fristen for påmelding er satt til 12. mars.

BYGGEPLASS/20. mars 2019

Slik skal AF og Cramo effektivisere byggeplassen

For å effektivisere byggeprosessen, er utleieselskapet Cramo fast til stede på AF Gruppen og Oslo S Utviklings byggeplass i Bjørvika. Målet er å øke produktiviteten ved å alltid ha riktig utstyr tilgjengelig og korte ned leietiden på utstyr. Les hele saken

BREEAM/18. mars 2019

Vant milliardoppdrag i Bærum

Bærum kommune og Veidekke har inngått avtale om å bygge Oksenøya senter på Fornebulandet. Senteret får en meget sterk miljøprofil og skal inneholde en stor barneskole, barnehage, idrettsanlegg og et bo- og behandlingssenter. Oppdraget, som ble vunnet i en pris- og designkonkurranse, er verdt i overkant av 1,1 milliard kroner ekskl. mva. Les hele saken

Til toppen