Først i bransjen med godkjenning fra Byggvarubedömningen

Først i bransjen med godkjenning fra Byggvarubedömningen

KONEs heiser MonoSpace 500 og MonoSpace 700 er de første i bransjen med godkjenning fra svenske Byggvarubedömningen. Miljøvurderingen er en viktig veiviser for byggherrer og andre sluttbrukere som ønsker å forstå hvilke materialer som bygges inn i deres hus og bidra til en mer bærekraftig framtid.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I Byggvarubedömningen (BVB) samles byggeiere og byggentreprenører som vil fremme bruk av bærekraftig byggemateriale. Det er en ideell økonomisk forening som gjennomfører miljøvurderinger basert på innhold av kjemikalier og livssyklusaspekter og som fremmer produktutviklingen mot et giftfritt og godt bebygd miljø. Det er flere aktører på markedet som gransker bærekraftige produkter, men BVB utmerker seg ved at de stiller høyest krav til rapportering.

– Det er strenge kriterier for å oppnå en godkjenning fra Byggvarubedömningen, og vi er svært stolte over miljøarbeidet vårt og den anerkjennelsen vi nå har fått. Både som bidrag til vår alles felles framtid og for virksomheten vår. På det svenske markedet har en godkjenning fra BVB stor verdi og er i mange tilfeller et krav ved grønne byggeprosjekter. Derfor er det av stor betydning at vi nå er de første i bransjen som har fått denne godkjenningen, sier Michel El-Khouri, kvalitets- og miljøsjef i Sverige.

Det første og eneste

Kunder i bransjen har etterspurt dette, og KONE kan som det første og eneste heisselskapet tilby to godkjente heisplattformer: MonoSpace 500 og MonoSpace 700. En heis består av mange ulike komponenter fra mange ulike leverandører. Vi har arbeidet i lang tid for å sammenstille all data som kreves for å få denne godkjenningen.

– Det føles utrolig bra å være de første i bransjen til å nå denne viktige milepælen. Målet er i samarbeid med våre kunder å stimulere markedet til å foreta stadig flere bevisste valg, sier Jaakko Kaivonen, administrerende direktør i KONE Skandinavia.

– Bærekraft er et av våre strategiske mål, og for oss er miljøansvar en kombinasjon av å utstyre kundene våre med innovative og miljøeffektive løsninger og å redusere miljøpåvirkningen fra virksomheten vår.

VEDLIKEHOLD/19. februar 2019

Flere offentlige bygg uten overflatebehandling

– Det finnes jo en del forskjellige definisjoner av hva som er en vedlikeholdsfri fasade. Hva er i grunnen vedlikeholdsfritt? Men om vi definerer dette som «ikke-overflatebehandlet trevirke» tror jeg neppe dette vil bli den helt store trenden i tiden fremover. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen