Chargé d'affaires i ambassaden, Yousuf Abdulla Hayaie og sertifiseringssjef i NGBC, Viel Sørensen.
Chargé d'affaires i ambassaden, Yousuf Abdulla Hayaie og sertifiseringssjef i NGBC, Viel Sørensen. (Foto: Siri Dobloug / NGBC)

Første BREEAM-NOR sertifiserte ambassade i Norge

Norwegian Green Building Council (NGBC) overrakte i forrige uke plaketten som bekrefter at ambassaden til De forente arabiske emirater er ferdig sertifisert etter BREEAM-NOR 2016. Dette er både den første BREEAM-NOR sertifiserte ambassaden i Norge, og det første prosjektet som blir sertifisert etter den nye BREEAM-NOR-manualen.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Ambassaden ligger i Bygdøy alle 78, og har oppnådd sertifiseringen Pass.

– NGBC er veldig stolte over å få overrekke dette symbolet på vel gjennomført arbeid, sier sertifiseringssjef, Viel Sørensen som fikk den gjeve oppgaven med å representere NGBC. Dere har gjort en god jobb, og ambassaden deres er veldig tradisjonsrik og gjennomført, sier hun.

Chargé d'affaires i ambassaden, Yousuf Abdulla Hayaie forteller han er veldig fornøyd med å ha levert et så flott prosjekt med såpass høy standard:

– Det var til tider var noen utfordringer i prosessen - særlig med tanke på materialvalg, og vi har bevisst valgt bort tropisk trevirke, og brukt eik på veggene i stedet. Det er også lagt opp til ulike temperatursoner i hele bygningen, og dagslys var i fokus under hele rehabiliteringsprosjektet.

– Vi har nå dagslys fra begge sider av bygget der det er mulig, sier han fornøyd.

Ambassaden ønsket farger og et design som reflekterer arabisk kultur.

– Vi har ikke hatt behov for å importere materialer, men funnet materialer med god kvalitet i Norge, sier Hayaie.

Bygningen ble oppført i 1985 og tegnet av arkitekt Jon Henrik Christensen. Det var den Sveitsiske ambassaden som eide lokalene før de ble kjøpt av De forente arabiske emirater i 2015.

Bygget har hatt en rask byggeprosess fra registrering til sertifisering. Sertifikatet kom på plass rett etter nyttår.

Til toppen