Chargé d'affaires i ambassaden, Yousuf Abdulla Hayaie og sertifiseringssjef i NGBC, Viel Sørensen.
Chargé d'affaires i ambassaden, Yousuf Abdulla Hayaie og sertifiseringssjef i NGBC, Viel Sørensen. (Foto: Siri Dobloug / NGBC)

Første BREEAM-NOR sertifiserte ambassade i Norge

Norwegian Green Building Council (NGBC) overrakte i forrige uke plaketten som bekrefter at ambassaden til De forente arabiske emirater er ferdig sertifisert etter BREEAM-NOR 2016. Dette er både den første BREEAM-NOR sertifiserte ambassaden i Norge, og det første prosjektet som blir sertifisert etter den nye BREEAM-NOR-manualen.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Ambassaden ligger i Bygdøy alle 78, og har oppnådd sertifiseringen Pass.

– NGBC er veldig stolte over å få overrekke dette symbolet på vel gjennomført arbeid, sier sertifiseringssjef, Viel Sørensen som fikk den gjeve oppgaven med å representere NGBC. Dere har gjort en god jobb, og ambassaden deres er veldig tradisjonsrik og gjennomført, sier hun.

Chargé d'affaires i ambassaden, Yousuf Abdulla Hayaie forteller han er veldig fornøyd med å ha levert et så flott prosjekt med såpass høy standard:

– Det var til tider var noen utfordringer i prosessen - særlig med tanke på materialvalg, og vi har bevisst valgt bort tropisk trevirke, og brukt eik på veggene i stedet. Det er også lagt opp til ulike temperatursoner i hele bygningen, og dagslys var i fokus under hele rehabiliteringsprosjektet.

– Vi har nå dagslys fra begge sider av bygget der det er mulig, sier han fornøyd.

Ambassaden ønsket farger og et design som reflekterer arabisk kultur.

– Vi har ikke hatt behov for å importere materialer, men funnet materialer med god kvalitet i Norge, sier Hayaie.

Bygningen ble oppført i 1985 og tegnet av arkitekt Jon Henrik Christensen. Det var den Sveitsiske ambassaden som eide lokalene før de ble kjøpt av De forente arabiske emirater i 2015.

Bygget har hatt en rask byggeprosess fra registrering til sertifisering. Sertifikatet kom på plass rett etter nyttår.

JURIDISK/25. april 2019

Kjøper har fortsatt risikoen for om tomten kan utnyttes

Høsten 2018 avsa Høyesterett dom hvor kjøpet av en boligtomt ble hevet, da det viste seg at tomten var ubebyggelig som følge av et offentligrettslig byggeforbud. Enkelte har oppfattet at dette kunne være en oppmyking av kjøpers risiko og at det nå er mindre behov for å sjekke tomten grundig før kjøp. Les hele saken

Til toppen