Holmen skole 2018.
Holmen skole 2018. (Foto: Undervisningsbygg)

Første skoledag på splitter ny skole

20. august åpnet Holmen skole dørene for 630 elever. Skolen har topp moderne lokaler med et unikt uteområde med kunstinstallasjoner, lekeapparater og eplehage.

  • Skole
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I går åpnet den helt nye tre-parallell barneskolen som BetonmastHæhre Oslo har bygget for Undervisningsbygg. Barneskolen inneholder for øvrig også en spesialavdeling.

Mye skryt

Administrerende direktør Rigmor Helene Hansen i Undervisningsbygg gratulerte skolen med den store dagen, og takket alle involverte i byggeprosjektet for et særskilt godt samarbeid undervegs.

Oslo-ordfører Marianne Borgen og byråd Inga Marte Thorkildsen klippet snora. Foto: Benedicte Nylund

– Her har alt gått på skinner og skolen ble levert til riktig tid og avtalt pris, skrøt hun.

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen og ordfører i Oslo kommune, Marianne Borgen foretok den offisielle snorklippinga godt hjulpet av ferske Holmen-elever. Direktør i Utdanningsetaten, Astrid Søgnen skrøt av politikerne i Oslo for å prioritere skolebygg ved å bevilge 2,5 milliarder kroner i året til skoler de kommende årene.

En unik tomt

– Dette har vært en drømmetomt å bygge skole på, og Holmen skole har blitt utrolig flott med lyse rom takket være store vinduer og lune farger, sier arkitekt Eline Fjellbirkeland i arkitektkontoret Gasa. Rektor Tor Tangen stemte i og mente Holmen skole må være Norges flotteste skoleanlegg med topp arealer både inne og ute.

Rigmor Hansen, Adm. dir i Undervisningsbygg i skolens flotte bibliotek. Foto: Benedicte Nylund

Holmen skole er bygget slik at man enkelt kan utvide selve skolen, og forandre rominndelingen. Prosjektleder i Undervisningsbygg, Kristian Dølvik sier at de tekniske løsningene er valgt med tanke på å utvide skolen i fremtiden.

Fakta Holmen skole

Bruttoareal: 10.862 kvadratmeter
Byggherre: Undervisningsbygg Oslo KF
Entreprenør: BetonmastHæhre Oslo
Miljøkrav: Passivhus

Kontraktsum eks. mva.: 317 millioner kroner

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen