Fra brannstasjon til verneverdig flerbruksbygg

Fra brannstasjon til verneverdig flerbruksbygg

NCC Norge AS har totalrenovert Trondheims tidligere hovedbrannstasjon til en verdi av 125 millioner kroner. Der det tidligere var brannmenn og brannbiler, er det nå litteraturhus, kafé, kunsthall og moderne og lyse kontorlokaler.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Det er ikke tvil om at det har vært en krevende jobb, der vi blant annet har prøvd å ta vare på en rekke av de originale detaljene i bygget, sier Trond Espen Lorentzen, prosjektleder i NCC Norge.

[img id="1"]

Nesten to år har arbeidet tatt, etter at selskapet Brannstasjonen SMN AS (som SpareBank 1 SMN står bak) overtok bygget og satte i gang en omfattende ombygging og oppgradering.

6.500 kvm fordelt på seks etasjer

Bygget har seks etasjer og to kjelleretasjer etter ferdigstilling. I tillegg er det oppført et tilbygg i seks etasjer hvor den øverste består av forskjellige tekniske rom. Miljø og bærekraft har vært avgjørende for NCC Norge i arbeidet med bygget, som følger BREEAM-standarden, som i likhet med andre strenge miljøsertifiseringer som i økende grad etterspørres av både private og offentlige byggherrer.

Trondheims lokalpresse har fattet stor interesse i byggeprosjektet da bygget ligger sentralt i Trondheim, er delvis vernet av byantikvaren og inneholder en kunsthall i førsteetasjen hvor også Foreningen Litteraturhuset i Trondheim har sine lokaler.

SOLENERGI/24. april 2019

Bislett stadion er først i Norge med lagring av solenergi på brukte bilbatteri

Bislett stadion ble i 2018 Norges første idrettsanlegg med solceller på taket. Nå har den tradisjonsrike stadion også fått sitt eget anlegg for energilagring basert på gjenbrukte batterier fra kasserte elektriske biler. Les hele saken

Til toppen