Fra brannstasjon til verneverdig flerbruksbygg

Fra brannstasjon til verneverdig flerbruksbygg

NCC Norge AS har totalrenovert Trondheims tidligere hovedbrannstasjon til en verdi av 125 millioner kroner. Der det tidligere var brannmenn og brannbiler, er det nå litteraturhus, kafé, kunsthall og moderne og lyse kontorlokaler.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Det er ikke tvil om at det har vært en krevende jobb, der vi blant annet har prøvd å ta vare på en rekke av de originale detaljene i bygget, sier Trond Espen Lorentzen, prosjektleder i NCC Norge.

[img id="1"]

Nesten to år har arbeidet tatt, etter at selskapet Brannstasjonen SMN AS (som SpareBank 1 SMN står bak) overtok bygget og satte i gang en omfattende ombygging og oppgradering.

6.500 kvm fordelt på seks etasjer

Bygget har seks etasjer og to kjelleretasjer etter ferdigstilling. I tillegg er det oppført et tilbygg i seks etasjer hvor den øverste består av forskjellige tekniske rom. Miljø og bærekraft har vært avgjørende for NCC Norge i arbeidet med bygget, som følger BREEAM-standarden, som i likhet med andre strenge miljøsertifiseringer som i økende grad etterspørres av både private og offentlige byggherrer.

Trondheims lokalpresse har fattet stor interesse i byggeprosjektet da bygget ligger sentralt i Trondheim, er delvis vernet av byantikvaren og inneholder en kunsthall i førsteetasjen hvor også Foreningen Litteraturhuset i Trondheim har sine lokaler.

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

GULLHAMMEREN/15. oktober 2018

De ti nominerte til Gullhammeren 2018 er klare

Gullhammeren 2018 skal fremme personer, bedrifter og prosjekter som benytter seg av arbeidsprosesser som kan bidra til en mer effektiv, lønnsom og grønnere bygge- og eiendomsnæring. De ti kandidatene har funnet nye måter å jobbe på eller jobber allerede på en måte som kan være «beste praksis» i din del av byggeprosessen. Les hele saken

Til toppen