Heimdal videregående skole.
Heimdal videregående skole. (Bilde: Skanska/Rambøll/KHR arkitekter)

Fra passive til aktive vegger og tak

På årets bygningsfysikkdag presenteres erfaringer og ny kunnskap om hvordan yttervegger og tak kan bidra til overvannshåndtering og produksjon av fornybar energi.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

29. november arrangerer SINTEF og NTNU Norsk bygningsfysikkdag for 13. år på rad. Konferansen har etablert seg som en arena for å dele kunnskap om bygningsfysikk, utfordringer og løsninger som er direkte nyttige for norsk byggenæring.

Dagen samler rådgivere, entreprenører, arkitekter, byggevareprodusenter og offentlige aktører som alle har en faginteresse for bygningsfysikk.

Resultater fra forskning og erfaring fra prosjekter

Årets program baserer seg som vanlig på resultater fra forskning og erfaringer fra byggeprosjekter. Fra forskningen presenteres siste nytt om nullutslippsbygg, fuktberegninger, løsninger for grønne tak og smarte fasader.

Det vil også bli presentert erfaringer fra byggeprosjekter innen temaene bygningsintegrerte solceller, modulbygg og glassfasader.

Fakta

Tid: 29.11.2017 kl. 08:30-16:30
Sted: UBC-salen, UBC Ullevaal Business Class, Oslo
Påmeldingsfrist: 17.11.2017

– Årets program tar for seg tradisjonelle bygningsfysiske tema som fuktberegninger og byggetekniske detaljer, men vi har også funnet rom for foredrag om overvannshåndtering ved blå og grønne tak, samt hvordan solceller og annen teknologi kan integreres i bygningskroppen. Vi ønsker å vise at selve bygget kan brukes til mer enn å være mer et passivt skille mellom inne- og uteklima, sier forskningsleder Birgit Risholt i SINTEF Byggforsk. 

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen