Fremtidsrettet byutvikling

Fremtidsrettet byutvikling

På Jessheim bygger Rom Eiendom en helt ny bydel ved jernbanestasjonen. Prosjektet springer ut av selskapets mål om å skape fortetting på og rundt kollektivknutepunkt.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Prosjektet Dampsaga i Jessheim sentrum omfatter til sammen 1000-1200 nye boliger, samt butikker, kontorer, barnehage og offentlige uterom. Det attraktive området skal utvikles til en helt ny bydel med høye bo- og miljøkvaliteter.

Første byggetrinn, saga senter sto ferdig i 2013. andre byggetrinn saga atrium, legges ut for salg i juni. Unik beliggenhet Utviklingen drives av Jessheim Byutvikling as, som eies av Rom Eiendom og Ø. m. Fjeld Utvikling. Den unike beliggenheten med nærhet til både kollektivtilbud og sentrum står i fokus for utviklingen.

– Dampsaga vil bli byens flotteste område, med unike bokvaliteter, variasjon i bebyggelse og gode solforhold, sier morten austestad, utviklingsdirektør i Rom Eiendom.

Nærhet til kollektivtrafikk

Rom Eiendoms visjon er en bydel som er lett tilgjengelig, med nærhet til kollektivtrafikk, sentrum og friområdene rundt byen. I prosjektet
er det lagt vekt på å skape gode sosiale uterom som torg og lekeområder. For å redusere behovet for transport skal beboerne kunne finne handel og ulike servicefunksjoner i nærheten.

– For å understøtte selve knutepunktet, og for å skape gode og varige miljømessige løsninger for samfunnet, ønsker vi å skape fortetting på og rundt eksisterende kollektivknutepunkt, forteller Austestad.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen