Fremtidsrettet byutvikling

Fremtidsrettet byutvikling

På Jessheim bygger Rom Eiendom en helt ny bydel ved jernbanestasjonen. Prosjektet springer ut av selskapets mål om å skape fortetting på og rundt kollektivknutepunkt.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Prosjektet Dampsaga i Jessheim sentrum omfatter til sammen 1000-1200 nye boliger, samt butikker, kontorer, barnehage og offentlige uterom. Det attraktive området skal utvikles til en helt ny bydel med høye bo- og miljøkvaliteter.

Første byggetrinn, saga senter sto ferdig i 2013. andre byggetrinn saga atrium, legges ut for salg i juni. Unik beliggenhet Utviklingen drives av Jessheim Byutvikling as, som eies av Rom Eiendom og Ø. m. Fjeld Utvikling. Den unike beliggenheten med nærhet til både kollektivtilbud og sentrum står i fokus for utviklingen.

– Dampsaga vil bli byens flotteste område, med unike bokvaliteter, variasjon i bebyggelse og gode solforhold, sier morten austestad, utviklingsdirektør i Rom Eiendom.

Nærhet til kollektivtrafikk

Rom Eiendoms visjon er en bydel som er lett tilgjengelig, med nærhet til kollektivtrafikk, sentrum og friområdene rundt byen. I prosjektet
er det lagt vekt på å skape gode sosiale uterom som torg og lekeområder. For å redusere behovet for transport skal beboerne kunne finne handel og ulike servicefunksjoner i nærheten.

– For å understøtte selve knutepunktet, og for å skape gode og varige miljømessige løsninger for samfunnet, ønsker vi å skape fortetting på og rundt eksisterende kollektivknutepunkt, forteller Austestad.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen