"Kokongen", Vågen videregående skole – spenstig arkitektur som gir god grobunn for alger.
"Kokongen", Vågen videregående skole – spenstig arkitektur som gir god grobunn for alger. (Foto: Mycoteam)

Fukt, forskning og forsikring på Nasjonalt fuktseminar

Det blir nasjonalt fuktseminar i 2018 også. Viktige tema denne gang blir juridiske forhold rundt skadesanering, informasjonsflyt ved boligsalg, og fukt i byggeprosess.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Når skader eller mangler skal utbedres, er det ofte gråsoner der både forsikringstaker og saneringsfirma kan ha vanskeligheter med å manøvrere. Mange profesjonelle aktører uttaler seg så forvirrende at huseierne ikke skjønner hva de kan få erstattet eller hva de bør foreta seg.

Mycoteam og SINTEF Byggforsk ønsker derfor å rydde opp i begreper som levetid, standard, verdi og dekningsområde.

Informasjon:

Seminaret holdes på Meet Ullevaal (Tidligere UBC), onsdag 14. mars kl. 9.00-16.00.

Les mer og meld deg på her

– Vi har noen feil som ofte begås, blant annet ved fratrekk for alder, og vil se nærmere på disse. Vi vil også presentere nye vurderinger av kvaliteten på informasjon ved boligsalg – blir kjøperen klokere? spør seniorforsker Sverre B. Holøs ved SINTEF Byggforsk.  

Det vil bli satt søkelys på moderne arkitektur og hvordan man kan unngå fuktproblemer. Byggfukt er et annet viktig tema: Hva gjør man den dagen det styrtregner på byggeplassen? Vi får presentert ulike aktørers syn på fukt i byggeprosessen, samt erfaringer med fukt i tak og fasader på spenstig fasadearkitektur.

Erfaringer med modulbygging står også på agendaen. Ved skader i modulbygg kan det være store utfordringer ved undersøkelser og utbedring.  

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen