Nick Aldworth
Nick Aldworth (Foto: Sweco)

Fullt hus under seminar om sikkerhet

Over 200 bransjefolk var  samlet til Sweco-frokost under MIPIM, verdens største eiendoms- og byutviklingsmesse som finner sted i Cannes denne uken.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tema for frokosten var «Byutvikling - frihet vs. sikkerhet». Blant foredragsholderne var Oslos byrådsleder Raymond Johansen og Nick Aldworth fra London Metropolitan Police. Han leder arbeidet mot terror i den britiske hovedstaden, og er påtroppende antiterrorsjef for hele Storbritannia.

– Med få unntak kan ikke staten alene beskytte byrommene våre – her trenger vi den private sektoren. Det politi og sikkerhetstjenester kan gjøre er å etablere standarder på bakgrunn av vår innsikt i trusselbildet, som bransjen så kan jobbe ut fra, sa Aldworth.

Han fortalte om hvordan teamet hans jobber med å sikre London mot nye terrorangrep, og vektla viktigheten av å ta med sikkerhetshensyn i byutviklingen.

Nick Aldworth fra London Metropolitan Police. Han leder arbeidet mot terror i den britiske hovedstaden, og er påtroppende antiterrorsjef for hele Storbritannia. Foto: Sweco

– Det er bedre å fjerne muligheten for angrep enn å måtte rykke ut idet noe skjer. Samtidig er jeg opptatt av at det er politikerne og ikke jeg som må definere balansen mellom frihet og sikkerhet i byrommet. Dersom jeg hadde bestemt hadde vi blitt en politistat, og det er det vel ingen som ønsker seg, sa han. 

Vil ikke mure oss inne

I følge Raymond Johansen vil forebyggende sikkerhetstiltak i mye større grad bli en integrert del av byutviklingen i Oslo i årene fremover. Det dreier seg ikke bare om å sikre bygninger og store arrangementer, men også gater og plasser hvor mange mennesker ferdes.

– Oslo skal være en trygg by, som samtidig er åpen, levende og tilgjengelig. Befolkningens sikkerhet er aller viktigst, men vi verken kan eller vil mure oss inne, sa han.

Johansen fortalte om integrerte sikkerhetstiltak som kan skape naturlige møteplasser for innbyggerne. Eksempler han trakk frem var bruk av statuer, benker og trær.

I følge Raymond Johansen vil forebyggende sikkerhetstiltak i mye større grad bli en integrert del av byutviklingen i Oslo i årene fremover. Foto: Sweco

– Men i samspill med disse trenger vi også synlige, avskrekkende tiltak som sperringer, overvåkningskameraer og synlig politi, fortsatte han.

MIPIM er verdens største eiendoms- og byutviklingsmesse, og arrangeres årlig i Cannes over fire dager. Sweco har arrangert frokostseminar flere år på rad, og satt i år ny rekord med rundt 220 deltakere.   

Tor Helge Indrebø, viseadm. direktør i Sweco. Foto: Sweco

– Sikkerhet har blitt et av de aller viktigste kriteriene når vi planlegger for fremtiden, og det er helt tydelig at dette er en tematikk som engasjerer, sier Tor Helge Indrebø, viseadm. direktør i Sweco.

Les mer om: Hvordan skaper vi en sikker by?

.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen