FutureBuilt med definisjon på "nær-nullenergi"

FutureBuilt med definisjon på "nær-nullenergi"

Nær-nullenergi skal være forskriftskrav i 2020. I påvente av myndighetene, lanserer FutureBuilt nær-nullenergi-definisjon og tester den ut i konkrete prosjekter. Først ute er Avantor med Nydalsveien 32B.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

FutureBuilt skal ligge foran. Etter at passivhusnivå ble forskriftskrav fra nyttår, er minimumskravet for FutureBuilt-prosjekter nå nær-nullenergi. Men nær-nullenergi er ikke definert - før nå.

Tester ut definisjon

- FutureBuilt har fått hjelp av ZEB/Powerhousealliansen/NTNU til å lage en definisjon som de nå tester ut i konkrete byggeprosjekter, sier Stein Stoknes i FutureBuilt.

- Definisjonen er igjen basert på Rambøll og Links rapport ”Nesten nullenergibygg – forslag til nasjonal definisjon” som ble laget i 2013 på oppdrag fra DiBK. I neste omgang håper vi dette vil gi nyttige erfaringer for DiBK og øvrige myndigheter når de skal lande neste forskriftsnivå fra 2020.

Avantor først ut

Drammen Eiendom ferdigstilte landets første nær-nullenergiskole, Frydenhaug skole, i 2014, med et energibehov på 37 kwh/ m2år. Nå er Undervisningsbygg i gang med byggingen av Oslos første nær-nullenergiskole, Brynseng skole. Begge prosjektene inngår i FutureBuilt.

Men det er Avantor som er først ute med å teste ut den nye nær-nullenergidefinisjonen, på boligprosjektet Nydalsveien 32B. Her er målet 40 kwh/ m2 år. Plan- og designkonkurransen pågår nå, med ti spennende og tverrfaglige team.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen