FutureBuilt med definisjon på "nær-nullenergi"

FutureBuilt med definisjon på "nær-nullenergi"

Nær-nullenergi skal være forskriftskrav i 2020. I påvente av myndighetene, lanserer FutureBuilt nær-nullenergi-definisjon og tester den ut i konkrete prosjekter. Først ute er Avantor med Nydalsveien 32B.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

FutureBuilt skal ligge foran. Etter at passivhusnivå ble forskriftskrav fra nyttår, er minimumskravet for FutureBuilt-prosjekter nå nær-nullenergi. Men nær-nullenergi er ikke definert - før nå.

Tester ut definisjon

- FutureBuilt har fått hjelp av ZEB/Powerhousealliansen/NTNU til å lage en definisjon som de nå tester ut i konkrete byggeprosjekter, sier Stein Stoknes i FutureBuilt.

- Definisjonen er igjen basert på Rambøll og Links rapport ”Nesten nullenergibygg – forslag til nasjonal definisjon” som ble laget i 2013 på oppdrag fra DiBK. I neste omgang håper vi dette vil gi nyttige erfaringer for DiBK og øvrige myndigheter når de skal lande neste forskriftsnivå fra 2020.

Avantor først ut

Drammen Eiendom ferdigstilte landets første nær-nullenergiskole, Frydenhaug skole, i 2014, med et energibehov på 37 kwh/ m2år. Nå er Undervisningsbygg i gang med byggingen av Oslos første nær-nullenergiskole, Brynseng skole. Begge prosjektene inngår i FutureBuilt.

Men det er Avantor som er først ute med å teste ut den nye nær-nullenergidefinisjonen, på boligprosjektet Nydalsveien 32B. Her er målet 40 kwh/ m2 år. Plan- og designkonkurransen pågår nå, med ti spennende og tverrfaglige team.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen