Geberit lanserer høyteknologisk dusjtoalett

Geberit lanserer høyteknologisk dusjtoalett

Fremtidens bygg er mer enn bare materialer og energisparing. Nå følger Norge resten av verden og bytter ut toalettpapir med høyteknologiske dusjtoaletter.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Norge følger trenden 

[factbox id="1"]

Geberit utviklet først dusjtoaletter i Sveits for 35 år siden. Disse vekket interesse i asiatiske land, særlig i Japan som satte i gang med å produsere dusjtoaletter for det asiatiske markedet. Etter en 20-års periode er i dag omkring 70 prosent av toalettene i Japan dusjtoaletter.

I Norge har utviklingen av dusjtoaletter vært noe tregere, men interessen for dette har steget de siste åtte årene. Da innførte Geberit dusjtoalettene på det norske markedet. Nå er de i gang med å lansere sin nye AquaClean modell Mera, som forventes å bli populært i både boliger, kontor- og næringsbygg.

- Den trenden vi ser er at baderommet blir mere luksuriøst og med enda mer fokus på velvære i fremtiden. Vi ser frittstående badekar, minimalistisk design og flere kvadrat- meter,

-Vi har også merket økt interesse fra utbyggere, både av privatboliger og næ- ringsbygg, for dusjtoalett i nybygg og rehabilitering.

- Nordmenn reiser mer enn de gjorde før og får oppleve produktet i utlandet. Til forskjell fra bruk av toalettpapir blir du helt ren ved hjelp av vannspyling, og det er langt mer lettvint å bruke, forteller Wenche Sydhagen i Geberit til Fremtidens Byggenæring.

- Jeg tror grunnen til at nordmenn har vært skeptiske til dusjtoaletter er at de ikke har forstått hvordan man skal bruke det.

- Nå sier flere av våre kunder at etter de har fått seg dusjtoalett hjemme, føler de seg ikke skikkelig rene når de må bruke toalettpapir, påpeker Sydhagen.

Led-lys og luktavsug

Mera er utstyrt med et luktavsug. Når du nærmer deg toalettet starter en vifte i doskåla som trekker luften inn i et keramisk filter. Her blir luften renset for lukt før den går ut i rommet igjen.

Luftavtrekket gjør dusjtoalettet attraktivt i kontor- og næringsbygg, hvor mange ikke er komfortable med å gjøre sitt fornødende på grunn av sjenerende lukt.

- Toalettet er også utstyrt med led-lys som slås på dersom du må bruke toalettet på natten. I tillegg åpner og lukker lokket seg automatisk, forteller Sydhagen.

- Brukersensoren gjør at ingen ting står og går når ingen er på toalettet, og AquaClean Mera bruker 0,5 watt i standby. 

Attraktivt i nye boliger

[img id="1"]

I byggeprosjekter med voksne målgrupper viser Mera seg hensiktsmessig. Bidéer var lenge et foretrukket alternativ i Norge, men dette tar mye plass. I dagens leiligheter er det sparsomt med ekstra plass, noe som gjør dusjtoalettet til et godt alternativ til et bidé.

Dusjtoalettet bruker også en ny skyllefunksjon. Vanligvis kommer renner vannet ned fra ett sted, mens i Mera fungerer vannet som en virvelstrøm. Dette eliminerer behovet for en skyllekant, noe som gjør toalettet enkelt å rengjøre.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen