Gjennombrudd for fremtidens inneklimasystem

Gjennombrudd for fremtidens inneklimasystem

Før sommeren har Lindab oppstart på leveranse av sin nye kjølebaffel Solus til prosjekt Runda Huset i Munksjöstaden i Jønkøping. Dette er den første virkelig store leveransen av Lindabs nyutviklede inneklimaløsning.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Solus er en helt ny type kjølebaffel som bygger på gjenvinning av varmeenergien i byggets vannkrets gjennom at energi flyttes fra kalde til varme rom alt ut ifra det faktiske behovet. Gjennom å kombinere Solus med fornybar energi kan store energigevinster realiseres. Solus gir opp til 45 % lavere kjøleenergiforbruk, i tillegg til enklere installasjon og mindre vedlikehold.

[factbox id="1"]

”Kontorbygget stiller med sine store glassflater høye krav til inneklimaløsningen. Vi ønsker å oppnå jevn temperatur i hele bygget gjennom hele døgnet og skape et godt miljø for våre leietakere,” forklarer Gunnar Järvhammar fra byggherren Tolust. ”Vi ser Solus som en veldig spennende løsning og noe som helt klart representerer fremtiden for inneklimasystemer.”

”Sammen med konsulenten og installatøren FS-Service har vi kunnet presentere en ny type inneklimaløsning for byggeieren som virkelig oppfyller deres krav på en tilfredsstillende måte,” forteller Martin Haglund, ansvarlig selger hos Lindab. ”Gjennom denne løsningen skaper vi verdi for hele kjeden av involverte aktører, fra konsulent og installatør til eier og leietakere.”

Leveransen består av ca. 600 Solus-kjølebafler, et komplett kanalsystem for hele bygget samt VAV-løsningen Pascal for enkelte etasjer.

”Det kjennes veldig positivt at den første store ordren for Solus nå er i havn i Skandinavia. Dette tror vi vil bli lagt merke til blant byggherrer og konsulenter også i Norge. Vi har stor tro på denne unike løsningen som kombinerer energieffektivitet, enkel installasjon og minimalt med vedlikehold. Med Solus-systemet er det alltid kun nettobehovet man må tilføre bygget: Enten kjøling eller varme. Dette gir mange sterke kundefordeler,” forteller Dag Thomsen, ansvarlig for Lindabs vannbårne løsninger i Norge.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen