Gjør strategisk oppkjøp i Norge
(Foto: RVT)

Gjør strategisk oppkjøp i Norge

Virksomheten har kjøpt 75 prosent av aksjene i ledende norsk produsent av prefabrikkerte fasadeelementer.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Taasinge Elementer A/S, som er Danmarks eldste og ledende produsent av prefabrikkerte tak- og fasadeelementer, har nettopp kjøpt 75 prosent av aksjene i den norske virksomheten RVT (Ringsaker Vegg- og Takelementer AS) i Brumunddal ved Hamar.

RVT er en ledende norsk produsent av prefabrikkerte fasadeelementer i tre og har dermed mange likhetspunkter med Taasinge Elementer. Den norske virksomheten sysselsetter 50 medarbeidere og omsetter årlig for omkring 100 millioner kroner.

Overtagelsen i Norge er det tredje strategiske oppkjøpet av virksomheter som Taasingen Elementer har foretatt i løpet av de siste to månedene. Foto: RVT

– I Norge er det et stort vekstpotensial på markedet for prefabrikkerte bygningselementer, og oppkjøpet er en viktig del av strategien vår for å gjøre Taasinge Elementer til en enda større aktør på det nordiske markedet. Vi får en perfekt strategisk plattform for fremtidig vekst på det norske markedet og vil kunne skape en rekke synergieffekter mellom RVT og de øvrige aktivitetene i Taasinge Elementer, forteller administrerende direktør i Taasinge Elementer, Martin Tholstrup.

– RVT er i dag et sterkt varemerke på det norske markedet og har spesielt god kompetanse på det området vi kan kalle «utvendig ferdigstilling». Altså den avsluttende kledningen av bygningselementene. RVT utfører mange spesielle prosjekter og er nå i ferd med å levere dekke- og fasadeelementer til det berømte Mjøstårnet, som med sine 18 etasjer og en høyde på 80 meter er verdens høyeste trehus.

– Vi kan supplere RVT med et bredere produktprogram, omfattende teknisk ekspertise og stordriftsfordelene fra en større organisasjon. Og ikke minst kan vi understøtte veksten hos RVT med konkurransedyktig produksjonskapasitet fra de tre produksjonsenhetene våre i Danmark samt fra fabrikken i Latvia. Vi har derfor en klar forventning om at investeringen i Norge også vil skape nye arbeidsplasser i Danmark, forteller Martin Tholstrup.

Store fremtids muligheter i det norske markedet 

Overtagelsen i Norge er det tredje strategiske oppkjøpet av virksomheter som Taasingen Elementer har foretatt i løpet av de siste to månedene. I desember ble elementavdelingen hos Ugilt Savværk i Nordjylland kjøpt for å skape ekstra produksjonskapasitet og kortere fysisk avstand til det norske markedet. I januar ble Nordic Build overtatt med tanke på å kunne tilby prefabrikkerte bygningselementer i et uorganisk materiale, nemlig stål. I det norske markedet er det store fremtidsmuligheter i prefabrikkerte løsninger med uorganiske materialer, siden man har sterkere tradisjon for å bygge med uventilerte konstruksjoner.

Taasinge Elementer har i dag ca. 180 medarbeidere fordelt på de tre danske produksjonsenhetene på Tåsinge ved Svendborg, Hampen i Midtjylland og Ugilt i Nordjylland samt på fabrikken i Latvia. Taasinge Elementer inngår i det store børsnoterte nordiske konsernet, Nordic Waterproofing, som er en av de fremste markedsaktørene innen kledning og tetting av bygg i Nord-Europa. Konsernet omfatter kjente varemerker som Phønix Tag Materialer, Mataki, Trebolit, Kerabit, Nortett, Seal Eco og SPT Painting.

ENERGIBRUK/18. februar 2019

Ny byggstatistikk og nye graddagstall er ute

Enovas byggstatistikk fra 2017 er nå publisert. Statistikken gir byggeiere muligheten til å sammenligne energibruken i egne bygg med bygg eid av andre, og kan være et nyttig verktøy for alle som jobber med å planlegge, utvikle og drifte bygg. Graddagstallene for 2018 er også klare. Les hele saken

Til toppen